fredag 11 december 2009

The Goods: Live Hard, Sell Hard - 2009



Filmer om bilförsäljare är grymt underskattade och jag funderar själv på att bli just bilförsäljare. Ärliga ödlans fullt fungerande bilar tänkte jag firman skulle kallas fast det är nog säkrast att hålla sig till bloggen. Man måste ju tänka på miljön nu för tiden. Filmen som det ska handla om här däremot är om just bilförsäljare fast i det betydligt mer komiska slaget än det skulle blivit om jag skulle sålt bil. Komiskt iofs för de som hade bevittnat det men knappast för mig.

Jeremy Piven och hans team beståendes av Ving Rhames, som aldrig älskat med en kvinna, Kathryn Hahn, som vill ha sex med en vuxen man med en 10 årings intellekt, David Koechner som vilt undviker ständiga sexuella inbjudningar från James Brolin, vars bilfirma teamet blivit inbjudna till. Samt en dj de hyr in som vägrar ta emot önskemål oavsett vilka det är. Resultatet?

Jeremy Piven har visat många gånger han kan låta truten fara för fullt och här är det ingen avvikelse från det. Utan man kan säga att allt hänger på honom då han är så gott i bild hela tiden. Inget fel i det för Piven är kul och här har han en rolig tupé. De andra står inte alls i bakgrunden nu om någon tror det och de har många roliga stunder med fast den som snor hela kalaset och visar sig vara en stor komisk talang är gamle Charles Napier.

Han fick mig på knä med sina vansinniga utspel här och grymma spel. Inte nog med att han hinner med att åkalla Audie Murphy samtidigt som man misshandlar en kund med en bilantenn. Han startar upplopp mot sin egen arbetsplats. Han startar raskravaller med företagets anställda, inklusive de inhyrda! mot företagets enda asiat som fördröjd hämnd för Pearl Harbor, asiaten visar sig vara korean på råga på allt och han är totalt otrevlig hela filmen igenom. Med andra ord, Napier äger!

Nu är detta en riktigt kul film men den är inte perfekt för det. Kathryn Hahn är rätt överdriven i sin roll även om hon ser bättre ut än nånsin och att se James Brolin med stort stånd riktat mot David Koechner känns inte alls rätt. Det blir lite för mycket till sist med bögvinklingen från Brolins sida. Men det är många skratt och man har jäkligt roligt hela tiden men det har gjorts förr, kanske inte lika roligt men grunden är inkörd och van. Klarar man av det och inte väntar sig något revolutionerande så får man verkligen en kul stund samt Will Ferrell dyker upp i ett par scener där helt klart den första scenen är lysande med honom i fallskärm och en stor lila dildo.

Så den bör ni verkligen se inte minst för ni läste det här utan för Charles Napier är så jäkla hård och kul! Rekommenderas det varmaste!

3 kommentarer:

Mr_v sa...

Jeremy Piven är en skön rackare, och efter att ha läst i en intervju att hans första barndomskärlek var Wedny O Williams växte han ytterligare!
Det här låter som en finfin bakisrulle, den ska införskaffas!

Weekend Video sa...

Det var som fan det! Nu växte han hos mig med :D

Mr_v sa...

Får bli lite wendy-hits till fredagsölen bara för det =)