onsdag 16 december 2009

Starship Troopers - 1997



Presentation överflödig här fanimej! Har man inte sett denna filmen eller inte tycker om den så vankas det kompanistryk av ett gäng malajer från Kristianstad fullpumpade på viagra och durex. För om det är någon film som sparkar stjärt så är det denna. Paul Verhoeven har visat många gånger att han vet var gasen sitter när det gäller våld men här har han nått toppen. Det är massor av slafs, klegg och hederligt übervåld i stor skala och fullkomligt makalösa effekter.

Men en film kan inte bäras endast på våld effekter även om det är en fin tanke fast här är det mest okända ansikten, när den kom nu, som syns till men för säkerhets skull så har Verhoeven varit smart och kastat in pålitliga veteraner i leden. De är Clancy Brown och Michael Ironside. Det är fler i mindre roller men de känns igen när man ser dem men utan Ironside och Brown så tror jag inte denna blivit lika bra som den blev. Casper Van Dien är inte den bästa skådis där är och Denise Richards består bara av tom blick, groteskt garnityr och en sabla massa silikon men räddning kommer i form av den fina Dina Meyer. En härlig tjej på alla vis.

Så våld, slafs och ännu mer våld samt grymma effekter och en faktiskt bra uppföljare så bäddar detta för en fin kväll men se bara till att ni skippar den tredje filmen för den är bland det sämsta jag sett på väldigt länge. Men denna på egna ben är en modern klassiker och en fullständigt lysande film så bjud hem farmor, häll i käringen några stabila groggar och kasta på denna så är garanterat arvet säkrat sen för er. Den saken är skäggbiff!

3 kommentarer:

mamoulian sa...

Detta är ju en helskön film på alla sätt och viss - bra skådisar: Clacy och Michael, såklart... en massa härligt actionraffel (för all del utan att bli "right in your face")Paul Veerhoven kan sin grej och det där med Kristianstad... jag känner fortfarande att jag står i den där vattenpölen fortfarande... ;-)

khenrikm sa...

Det fanns en tid när khenrikm var ung och oförståndig och tyckte att kvinnan med tom blick, groteskt garnityr och silikon var att föredra. Jag hade naturligtvis fel - det är Dina Meyer som gäller. Så jag ber om ursäkt och viftar bort malajerna från Kristianstad, eftersom jag tycker denna är svinkul. Det är också kul att Verhoeven målar upp ett fascistiskt samhälle som "normalt" utan att moralisera. Känns mer intelligent än moralkakor. Och så gillar jag Brain Bug!

Weekend Video sa...

M-baby:
Det är bättre än hiet i alla fall ;D

khenrikm:
Sent ska syndaren vakna men bättre sent än aldrig ;D