lördag 5 december 2009

Fear City - 1984



En kampsportsgalning i New York bestämmer sig för att skriva en bok om sina erövringar bland stripporna han slaktar med rakblad vilken han döpt till just Fear City. Teamet Tom Berenger och Jack Scalia är däremot de som blir drabbade då det är deras strippor som hamnar i fokus för den aspirerande författaren. Melanie Griffith är deras stora stjärna och även Berengers ex men när hon ägnar alls in tid till lesbisk aktivitet med Rae Dawn Chong så vaknar hans gamla känslor igen. Men tiden börjar rinna ut när mördaren ökar upp tempot.

Vad Ferrara är bra är att skildra New York och dess alla sexdistrikt med allt vad det innebär på ett snyggt vis. Han om någon är bra på att föra fram rännstenen i ljuset och göra den lockande. Resten av filmen är väl så där får jag säga. Scalia och Berenger sköter sig fint som vanligt och Chong är med alldeles för lite Maria Conchita Alonzo samma där men hon är med i alla fall. Griffith däremot sänker hela filmen så fort hon öppnar käften. Så länge den är stängd så går det bra men så fort den klykan öppnas och hennes bebisröst låter så rasar allt. Men hon visar behagen här för de som nu kan finna någon glädje i dem.

Mördaren visas direkt så han är ingen överraskning och den stundande uppgörelsen i slutet är intressant men den blir inte lika kul som man velat. För den som vill se ett snuskigt New York och alla dess sexklubbar så är det ett trevligt inslag men vänta er inte för mycket bara. Det är en högst ordinär thriller men lite överraskningar får vi men alldeles för få för man ska komma ihåg den. Se hellre Bad Lieutenant eller King of New York för en avsevärt bättre film.

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Ooh, sleazy! Dessvärre(?) är NY typ "världens säkraste stad" nuförtiden. Så därför vill man se dokumentärer som denna. ;D Bra tips, tackar!

Weekend Video sa...

Det var så lite!