tisdag 22 december 2009

Let´s Get Harry - 1986



Let´s Get Harry är en film som jag personligen kom i kontakt med via en reklamannons i engelska Kerrang! Mitt bland alla musikpersonligheter och albums låg reklam för denna och Michael Mann producerade Band Of The Hand men den kommer vi till senare. Intresset vaknade men det var allt så när väl man sprang över den och den andra så såg man såklart dem båda. Denna uppfattades som lite seg och vann aldrig mitt riktiga intresse då gick den andra filmen bättre. Men så blir man äldre och filmen springs på även om den ej finns på DVD och den gamla vhsen är helt utgången sedan länge. Internet är fantastiskt. Och nu är den sedd och återupplevd. Resultatet? Det kommer här.

Harry är ingenjör nere i Colombia och han blir kidnappad av lokala "festarrangörer för människor med svåra näsproblem". Den amerikanska regeringen vill inget göra så brorsan drar ihop polarna, den lokala bilhandlaren och en gammal legosoldat och drar till Sydamerika för jaga mexikaner som en av dem uttrycker det. Nu jävlar i det ska Harry räddas!

Mark Harmon är Harry, Ben Johnson hans far, David Hess är en legosoldat som provspelar för teamet, Gary Busey är den lokala bilhandlaren och Robert Duvall är den gamle legoknekten som ställer upp. och vips så har vi en dudes-on-a-mission-film med lite lagom raffel, fina skottlossningar med tillhörande squibs och lagom fuktig miljö. Men även ett lite småtråkigt tempo som gör att ens intresse vandrar bort mellan varven för något intressantare.

Vad som är intressant här är valet av regissör. Det är faktiskt den gamle liraren Alan Smithee som styrt spakarna här. Fast som alla vet så är Smithee en synonym när regissörerna inte riktigt känner de kan stå för sin film de gjort eller helt enkelt inte bryr sig om filmen. Vilket som men många filmer har Smithee i alla fall gjort så det ska han ha cred för. Den egentliga regissören här är Stuart Rosenberg som annars Brubaker, The Amityville Horror, Cool Hand Luke för att nämna en del. Men springer ni på den och är svaga för actionraffel från det glada 80-talet så funkar den. Själv påminner den mig om det året man nådde sitt sexuella genombrott och sin sexuella topp. Men det är detta helt fel blogg för...

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Åja du är väl inte blyg? Kerrang, sexuella uppvaknanden, Gary Busey... Nu förstår man dig bättre som person ;D

Weekend Video sa...

It takes one to know one ;D