torsdag 17 december 2009

Ratman - 1988



Fabrizio De Angelis behöver man egentligen säga mer? Det är han som ligger bakom denna film som handlar om en råttman som dödar folk på en ö. Det enda som egentligen är intressant här är att rollen som råttmannen innehas av, vid tiden för filmen, världens då kortaste man Nelson de la Rosa som även syntes till i The Island of Dr. Moreau. Han var Brandos sidekick där. Här är han monstret som alla är rädda för trots han är minst och liten, det är han verkligen.

Storyn går vi inte i på för det är där ingen direkt och till råga på allt så känns det som att de filmat två olika filmer samtidigt och klippt ihop för scenerna med David Warbeck och Janet Ågren känns inte alls som de hör ihop med den aktuella filmen. Ännu roligare är att både Warbeck och Ågren är dubbade! Ågren som för övrigt kommer i från Landskrona där någon stackare blev bestulen på 100 julgranar i går. Endast i Landskrona, sanna mina ord.

Filmen i sig är mest tröttsam och dialogen består till 90% av skrikande vilket är så trevligt att lyssna på i 80 minuter. Ah, om man bara hade fått chansen att se denna på bio med dagens ungdom, det hade varit kronan på verket. Men för skoj skull så har filmen tre sköna scener så all tid är inte bortkastad här. Först ut är scenen när Ratman aka the critter from the shitter, kryper upp ur en skithusstol vilken bara måste ses! Den andra är Eva Grimaldis duschscen. Tror aldrig att tvätta håret varit så erotiskt som för en person som Eva här och den sista är scenen när vi får se Ratmans skugga på en dörr och jag kan svära på att han har draggen ute! Riktigt stor rackare med om skalan stämmer. Att sedan Werner Pochath ser ut som en hybrid mellan den gamle porrhingsten Randy West och Reich i Ravenous får vi se som en bonus för allt annat här är inget vidare faktiskt.

Jag skulle sett America 3000 i stället, jag visste det...

Inga kommentarer: