tisdag 1 december 2009

The Final Destination - 2009


Senaste resan som ställs in är här och denna gången är det regissören bakom den bästa filmen i serien, Final Destination 2, som styr skutan. David R. Ellis. Inte lika vass som tvåan men bättre än den första och ljusår bättre än den usla trean. Humorn är inte heller lika vass eller makaber som i just tvåan, än en gång, och det är en stor del cgi här och allt är inte vasst. Men det är rätt underhållande olyckor vi bjuds på och det är det som är det viktigaste.

Storyn denna gången är det samma som alltid bara det att denna gången så är det fyra glada vänner som är på en biltävling när plötsligt insikten om vad som ska hända infaller. Med resultatet att de klarar sig för att sedan dö hårt, brutalt och blodigt efterhand. Min favorit är inledningen på tävlingen och rulltrappan. Jepp, en rulltrappa och precis vad vi alla säkert någon gång undrat över i en sådan när man åkt i den. Det får vi se här. Mycket underhållande får jag säga.

Aktörerna är som är brukligt nu för tiden. Ögongodis med genetiskt perfekta människor/ungdomar som ser ut som alla tydligen vill se ut nu för tiden. Agerandet är väl hjälpligt i vissa fall och medelaktigt i andra men det funkar för man står ut. Effekterna varierar mellan cgi och latex även om cgi´n har överhanden
Publicera inlägg
här. Men funkar så man stör sig inte allt för mycket även om vissa effekter är tveksamma. Men filmen drev sig framåt väldigt snabbt och det var en trevlig stund allt som allt. Och att ta tillbaka Ellis som regissör var något som borde ha gjorts redan i trean för det var ingen höjdare. Men gillar ni serien så är denna allt värd en titt, definitivt, och jag tror ni kommer att dra er för att bada i pool efter denna faktiskt. Så där har ni något att se fram emot!

2 kommentarer:

Jay sa...

Den var riktigt bra men den var för kort, hade gärna sett att den var ca 20 minuter längre

Weekend Video sa...

Tyckte själv den var alldeles lagom. Man hann aldrig tröttna samt man fick lust att se om den rätt snart igen.