onsdag 30 december 2009

Paranormal Activity - 2007
Så då har jag slutit mig till alla de som sett denna lilla lågbudgetfilm som slagit alla med häpnad och visst var den precis lika spöklig som alla vill ha den till. Jag blev skrämd, inget snack om saken och slutet bara stegrades det mer och mer ända upp till det oväntade slutet men ändå inte så oväntade på samma gång. Det var både oväntat som väntat kan man säga. Konceptet här är än en gång tagit från den mästerliga Cannibal Holocaust men se, det nämns aldrig. Istället blir det The Blair Witch Project som gravt stal sin idé från denna med, som får stå som officiell modell för alla filmer med detta koncept och det stör mig så otroligt mycket!

Här får vi följa ett ungt par med konstiga saker i hemmet som sätter upp en kamera och sedan får se och uppleva hur allting eskalerar till det värsta möjliga. Svårare är det inte och det som vi får se har hänt, precis som i ovan nämnda mästerverk. Effekterna är ruggigt simpla i vissa fall och i andra fall jäkligt intressanta men oavsett sin uppkomst fullt trovärdiga och effektiva. Och iom detta nu blivit en sådan hit så är det en uppföljare på gång med och det är snarare en fråga när den kommer än om om den kommer för kommer lär den göra.

Skrämmande som få filmer jag sett men detta är inget som kommer att ses om och ställd mot [REC], en film i samma kaliber och precis samma stil så står den sig slätt men så är [REC] spansk med. Så gillar ni bli skrämda och vill se något som garanterat kommer att skrämma er och ni kan [REC] utantill vid det här laget så är detta ett riktigt bra alternativ till att få nattsömnen störd...

7 kommentarer:

khenrikm sa...

Neeeeeej! Spenderade mer tid med att önska mig ett liknande hus som paret i filmen än att bli skrämd, och jag VILL bli skrämd så jag försöker verkligen. Det finns tydligen två rätt olika slut och jag kan ju säga att jag var inte nöjd med det jag såg.

Och så den uppenbara frågan - varför inte lämna stället? Bara för att en gubbe som vägrar komma in säger att det inte är lönt att sticka så stannar man väl inte kvar för det?

Nej jag smäller på [REC] igen så att man blir lite rädd :D

Gott nytt år i alla fall!

khenrikm sa...

ps - ser fram emot allas kommentarer eftersom tydligen folk tycker väldigt olika om denna!

lizzardking sa...

Ska tydligen finnas ett tredje slut med så nu har du något att leta efter ;D

Gott nytt år på dig med din gamle räv och ser fram emot många fler inlägg!

mamoulian sa...

Jag var på bio och såg denna och gillade den rakt igenom - annars är det få handkamerafilmer jag verkligen gillar (tillsammans med denna är det på en höft CH, REC, BWP och Diary of the Dead).

Tycker ofta folk missförstår den här typen av filmer och försöker banka sig blodiga över att bli skrämda på traditionellt sätt. Jag tycker det handlar så mycket mer om att sätta sig in i karaktärernas situation; det är verkligen skrämmande!

Tog även reda på det alternativa slutet där *beep* och där *beep* ... men ni får vänta till dvd-släppet ... Annars tycker jag theatrical ending är bäst... Härligt att du tog dig an denna filmen, bror!

lizzardking sa...

M-baby:
Jag hade inget emot detta slutet men hade nog föredragit det *spoiler* där kniven förekommer *end spoiler* tror jag. Det som störde mig med det jag såg var hennes ansikte som var rätt dåligt gjort och det drog ner filmen lite men annars var detta en väldigt skrämmande film. Skrämmande för att man blev rädd, inte äcklad nu.

Tobias Thuresson sa...

Jag hade gåshud på både ett och två ställen under denna så tummen upp. Lite seg innan den brakade lös dock. Men bitmärket var asläskigt.

lizzardking sa...

Min favorit var när hon fick åka kana ;D