fredag 25 december 2009

Sheitan - 2006För alla er som tröttnat på alla vanliga julfilmer i både skräck som komediväg kommer här ett fint franskt tips. Givetvis är Vincent Cassel med, något annat vore otänkbart och precis som vanligt så dyker han ljuva fru upp i en liten cameo. Se om ni kan se henne. Storyn kanske inte är så originell till att börja men den tar sig och det serveras ett julfirande utan dess like. Ett gång hårdingar följer med till en tjej de träffat på ett disco till hennes ställe ute på landet. På vägen springer de på hennes gårdskarl Joseph och hans getter. Sen bär det av till huset och dess upptäckter men Joseph följer med och fattar rejält tycke för en av grabbarna i gänget. Snart nog börjar det bli värre och värre och alla börjar ta för sig av allt. Ingen julstämning där inte. Men mer säger jag inte utan detta är något som bör ses med egna ögon.

Men jag kan säga som så att det är ingen Frontiere(s) eller någon The Texas Chain Saw Massacre-klon så ni som väntar er sådant blir besvikna men inavel är det risk för, det bjuder jag på. Här får ni en Cassel i fin form med ett grymt spel som garanterat kommer att öka eran beundran för honom, han går riktigt under han hud i denna rollen. De andra gör sitt för att öka upp den grymma stämningen de med och detta är en sådan film man inte kan slita sig i från för man vill se hur det ska sluta även om man har sina aningar om det. Så vill ni ha en julupplevelse utöver det vanliga så detta ett fint val men sen är den ju fransk med. Allt annat vore ju puckat!

Rekommenderas det varmaste!

4 kommentarer:

khenrikm sa...

Utan att veta något om denna så tycker jag det verkar påminna om The Ordeal (Calvaire) som också handlar om franska män med hår på bröstet som inte drar sig för att sätta på andra franska män (med eller utan hår på bröstet). Dom gör mycket tokigt de där fransmännen.

lizzardking sa...

Stämningen påminner om Calvaire men denna är lite mer uppsluppen faktiskt och gladare. Även om den är rätt tjock för det mesta. Men manliga påsättningar som verkar funka för dig lyser med sin frånvaro även om stämningen lutar åt det hållet så det är nog bäst du ser den ;D

Hur som haver, en skön fransk film med lagom knäppa upptåg för att stilla dina begär, tro mig :D

khenrikm sa...

Nänä Calvaire var usel ju! Och vit-makt våldtäkt behöver inte nödvändigtvis innefatta man-mot-man metoden utan det finns ju även kvinns inom den rörelsen. Man ska helt enkelt inte vara så nogräknad....:D

lizzardking sa...

Hur kan du såga en film där en karl i sällskap av goda vänner sätter på en gris? ;D

Fast som du sa själv så fint... "Man ska helt enkelt inte vara så nogräknad..."