onsdag 16 december 2009

Exterminators Of The Year 3000 - 1983



Även känd som Death Warriors här i gamla Svedala är en tidstypisk efter-bomben-film med allt det innebär och lovar. Vi får ombyggda fordon, knasiga karaktärer som ser ut som en korsning mellan The Village People och Manowar och alltsammans är inspelat i ett grustag någonstans i Spanien. Kastar man sedan in italienska kända ansikten så får man en inte allt för pjåkig film som har stora likheter med Cirio H. Santiagos Stryker. Inte Castellaris Striker nu.

Ställd mot andra filmer i denna genren så står den rätt bra fortfarande även om tempot i actionscenerna kan vara mördande långsamt. Biljakterna här är verkligen på gränsen till stillastående och det är inte långt ifrån man själv vill hoppa in och trampa på gasen till dem så något händer och känslan av fart blir närvarande. Men vi får lite squibs och sköna halshuggningar men även rätt sketna fällor i lagret men det är som det ska vara. Man vet vad man får när man sätter på en sådan här film och då ska man inte klaga heller. Allt är på egen risk.

I rollerna ser vi gamla slitvargar som Alan Collins, Venantino Venantini och hans son Luca, Fernando Bilbao som ger överspel ett ansikte här och puddingen Alicia Moro som även är med i höjdaren Slugs. Regisserat av Giuliano Carnimeo som även gjorde Ratman men det har jag inte sett så men det får åtgärdas för att se om han fick till det där. Annars kan man alltid trösta sig med David Warbeck. Så suger det i efter-bomben-films-tarmen så är den ett inte allt för dåligt val. Tyvärr finns den nog inte i sitt rätta format då den ska vara filmad i 2.35:1 widescreen men alla versioner jag har sett har varit i 4.3. Inte för jag tror den blir bättre men rätt ska vara rätt.

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Aaaah. Här har vi min typ av film! Tufft omslag, långsamma biljakter, och okända italienska fruntimmer! Yes! Men min efter-tredje-världskrigs-samling blir tyvärr sällan större eftersom dessa kan vara svåra att få tag i...:(

Tack dock för trevligt tips!

Weekend Video sa...

Beror på var man letar ;D

Men ta med dig antingen ett stort minne eller gott om tomskivor så ordnar vi det, var säker på det!