tisdag 8 december 2009

F/X2 - 1991



Rollie (Bryan Brown) och Leo (Brian Dennehy) är tillbaka och denna gången är det så gott som samma upplägg igen faktiskt. Men det gör inget för i händerna på Richard Franklin ( Road Games, Psycho 2 mfl... så tas det tills nya höjder. Den här gången så dras Rollie in i ytterligare polisaffärer när hans flickväns ex behöver hjälp med en våldsam fluktare. Exet dör och plötsligt är det upp till Rollie och Leo att reda upp röran som involverar ytterligare samröre med maffian och fler skumma poliser/myndigheter. Med andra ord, samma sak igen.

Teamet Brown/Dennehy är ett säkert kort och Dennehy snor varenda scen han är med här också. Kolla bara in när han och Brown ska in i Dennehys bar. Mycket kul scen som är extra rolig om man har den första filmen klar i minnet. Filmen är mer fylld av roliga effekter än den första och filmen som spelas in i första filmen visas här på tv´n i bakgrunden i en scen vilket är kul tycker jag. Vad som är mer kul är det att denna är lite lättsammare och inte lika allvarlig i tonen som den första. Men det betyder inte att den är sämre för det tvärtom. Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag föredrar denna före den första eller de är på samma våglängd. Skit samma egentligen för de båda är lika underhållande och funkar fint back to back.

Bra stämning/tempo och sköna effekter ser till att denna levererar fullt ut så är ni på humör så se gärna båda filmerna efter varandra. Det funkar de fint att göra och ni kommer garanterat få en trevlig kväll. Rekommenderas det varmaste båda två filmerna!

Inga kommentarer: