tisdag 9 mars 2010

The Descent: Part 2 - 2009Detta är en uppföljare som jag bara finner onödig utav helvete för den tillför inget mer av värde till en jäkligt originell film som är en modern klassiker. Här har de varit "smarta" att casha in på det alternativa och avsevärt sämre amerikanska slutet som gjordes för den marknaden och trott de skulle få i gång en helt ny franchise. Vilket de säkert kommer att lyckas med men inte från min sida för mig existerar bara en film och det är det brittiska originalet med det rätta slutet. Visst är det gott om gore och slafs här för de som vill se det och tyckte att det inte var tillräckligt i den första filmen men vad hjälper det när denna inte är det minsta av det som den första var i mängder,nämligen klaustrofobisk och gav oss tittare en känsla av att kvävas själv i soffan hemma. För varje gång jag ser den så det första jag gör efter den är klar är att dra världens andetag. Och det är dagens sanning.

Storyn här är den att Sarah överlevt och tagit sig ut. Hon springer på hjälp samtidigt som ett räddningsteam är ute vid den platsen de gav sig ner i två dagar efter allt startade. Redan här kliar jag mig i skallen för ingen visste ju vart de skulle hän! Nåväl, hon blir intagen på sjukhus men en polis som är kåt på att rädda Juno för hon är en senators syskonbarn drar med sig henne ner i grottorna igen med ett litet team för att ta reda på varför endast Sarah kom ut. Och väl på plats så börjar allt om igen och ni vet vilka är på g än en gång.

Visst ska det vara som så att i uppföljare ska det vara större, mer och blodigare och det är det här med bara det att det är större ytor, mer ljus i scenerna, mer blod och slafs och ett slut som var det mest korkade jag sett och givetvis lämnar det en öppning för en tredje del. För de sista minuterna som är så uppenbara satt jag bara och skakade på skallen och upprepade nej, nej, nej som ett mantra för mig själv och visst blev det som jag förutsett. Det blev exakt så och då rasade hela filmen för mig för nu vill jag inte vara med längre när det kommer till The Descent-serien och jag är rädd att den kommer att bli som Wrong Turn-filmerna. Ettan är underbar, tvåan till skillnad från denna uppföljare jäkligt underhållande och cool medan trean är rent ut sagt hemsk.

Effekterna är bra här och det är gott om slafsiga scener där det antingen krossas skallar med sten, det borras i dem, det bits, rivs och stympas på alla jäkla vis med så våldet är det inget fel på men det hjälps inte för det faktum att detta är en helt onödig uppföljare överskuggar allt det. Sedan gör den långsökta början, det korkade slutet och filmens "suprise" sitt med för att sänka den åtminstone för mig. Jag kommer att förtränga denna stund även om det var en del coola scener i den och hålla mig till det originella originalet i fortsättningen i stället. Det mår jag bäst av i längden.

6 kommentarer:

khenrikm sa...

Uj uj. Och vi tre, fyra människor på jorden som tyckte ettan var halvkass har väl heller inget att hämta här? ;D

lizzardking sa...

Det fasiken om ni har något ens på bloggen att hämta ;D

khenrikm sa...

Touché! :D

Plox sa...

Haha känns som att du bestämt dig för att inte gilla denna uppföljare redan innan du börjat titta på den Lizzard. :D

lizzardking sa...

Det är sant det faktiskt för det gjorde jag när jag hörde den skulle komma hahaha Men jag gav den en ärlig chans och den har sina stunder bra som dåliga och i det stora hela så är det en helt okej film. Men The Descent för mig är bara den första filmen. Där går gränsen, detta är bara för de som föredrar det alternativa slutet :D

Mr_v sa...

Att den byggs på det amerikanske disneyslutet diskvalificerar den här jäveln på en gång. Synd att dess skugga ska få ligga över en av 00-talets bästa skräckisar.