måndag 8 mars 2010

Rolling Vengeance - 1987Omslaget i samband med själva grundidén är klockren men resultatet långt i från dess glans. Detta kunde blivit så pass mycket bättre i de rätta händerna tror jag. Storyn är den att en kille får hela familjen mördad och flickvännen våldtagen av ett gäng lowlifes som är kroniskt berusade bröder och i sin tur söner till Ned Beatty som driver en krog. Därefter han bygger en monstertruck hemma och sedan använder sig av den för att ta hämnd. Man kan inte misslyckas om man har både de rätta nötter i rollerna och en monstertruck till sitt förfogande men det är precis vad som sker här.

Hela filmen har en känsla av tv-film över sig och då menar jag ingen av den bra sorten som Dan Curtis filmer eller The Park Is Mine utan mer de av den tvivelaktiga sorten som brukar gå på förmiddagarna på TV6 som ingen ser ändå. Ned Beatty sköter sig som vanligt fast här ser han mest malplacerad ut i knuttejacka, rockabillyfrisyr och minus en hörntand. Alla i filmen är trevliga och snälla och framför allt rena utom just då rötäggen. Killens flickvän är av den enerverande sorten och bara piper för det mesta och är hon väl får sitt så skiter man i vilket och mer tycker det är rätt åt henne för man bryr sig inte det minsta om henne.

Själva bilen då undrar säkert de som inte redan gett upp hoppet om att finna något av intresse i denna smörja. Jo, den är stor men ser mest ut son en epa-traktor på steroider och stora hjul. Det visas så mycket som ska vara i den under dess uppbyggnad men inget av det får vi se. Borren som det retas med på bilden är mest bara pinsam och lika användningsbar som en slapp kuk på ett gratis horhus. Nej, inget att ödsla tid på. Se Rolling Thunder i stället så får ni åtminstone se något bra med ordet Rolling i titeln.

5 kommentarer:

Jay sa...

Den låter ju jävligt intressant men eftersom att du sågar den så kan den inte vara bra

Mr_v sa...

Äsch, den här har jag liggande på hårddisken. Trailern fick den att se jävligt kul ut, men nu får den nog åka direkt i papperskorgen osedd.

lizzardking sa...

Jay:
Upplägget är intressant men det är verkligen inte resultatet!

Mr_v:
Har du ändå den liggande så ge den en chans. Du kanske finner den bättre än jag gjorde även om jag tvivlar på det. Inte för jag har världens bästa smak utan för vi är rätt lika vill jag tro i just filmsmak :D

khenrikm sa...

Ja, som du förstår fastnade jag direkt för omslaget! Men jag tar dig på orden när det gäller kvalitén...

lizzardking sa...

Låter som en bra idé det ;D