tisdag 9 mars 2010

Bloodmoon - 1997Säg vad ni vill men detta omslag kan man inget annat än tycka om för det är den exakta bilden av Gary Daniels man vill ha och få av en film som denna. Svettig/inoljad, med vapen och en trasig tröja. Vad mer behövs? Story? Den kan man skita i om det är så underhållande som denna filmen. Action med massor av kampsport får man det då? Absolut! Så mycket så man skiter det i dagar efteråt för det är inget annat i denna filmen. Kampsport och en hiskelig fart på fighterna och ska vi vara ärliga vilket vi alltid är här så får vi en liten story med fast den är så långsökt och endast en ursäkt för att visa upp all fin action.

Men ska ni tjata så drar vi den kort. Daniels är en fd mindhunter, hur otroligt nu det låter, och är pensionerad efter ett dåligt fall som slutade illa. Men han återgår i motvilligt såklart i tjänst när en lirare plötsligt börjar mörda kampsportare och när hans egen gamla lärare mördas så blir det personligt. Tillsammans med en motvillig partner med allvarliga Eddie Murphy komplex så startar de jakten på mördaren via bakgator och internet.

Gary Daniels är mannen hela dagen, inget snack om saken, och det skulle vara skitkul att se en fight mellan honom och Scott Adkins en dag i en film så det är att hålla tummarna. Nu är han inte den ende fightern här för det är gott om dem men en av dem som förvånade mig när han dök upp var den gamle ECW-wrestlern Rob Van Dam. Jag gillade aldrig honom där men här visar han till och med lite kunskaper i underhållning i sin scen med mördaren så det kanske är hopp om honom trots allt. Men detta är såklart Daniels film och vill man se honom sparka stjärt så är detta ett bra val för det är precis vad han gör här. Ordentligt med får jag säga för det är fightingen här som är i fokus och vi får gott om dem med som den inledande fighten till den makalösa diton i lägenheten till den hårda slutstriden. Med andra ord så får vi valuta för våran tid precis som det ska vara.

5 kommentarer:

Ninja Dixon sa...

Bloodmoon är en fin liten rulle, kul att du gillar den. Gary är väldigt sympatisk som hjälte och jag vill bara se mer och mer av honom.

Har du sett den där post-apocalyptiska western-filmen med honom? Det är väl Isaac Florentine som regisserat den förresten? Titeln "escapes me" (som man säger på brittianska), men den gillar jag också.

khenrikm sa...

Jag gillar hur han har lyckats få tröjan sönderriven och är alldeles svettig/oljig utan att vara det minsta skitig. Det lyckas inte ens jag med! Men så är jag inte Gary Daniels heller.

Det finns väl ett rätt stort utbud av filmer med Daniels om man bara vill?

lizzardking sa...

Fred:
Du menar Cold Harvest förmodar jag. Det stämmer det är Florentine där som regisserade. Den har jag liggande med så nu kommer den att se i rappet :D

Daniels kanske inte är den bästa skådisen men han är fruktansvärt vacker i sina fightingscener så han kan man inget annat än gilla :D

khenrikm:
Det konststycket är det endast Gary som kommer undan med så det är inte ens lönt att försöka ;D

Filmer med Gary är där många men Recoil, Riot, Epicenter, denna bland annat är att kolla upp!

Plox sa...

Hahaha skönaste omslaget på länge! Nästan värd att se bara tack vare det.

Epic!

lizzardking sa...

Skulle jag någonsin gifta mig så skulle jag se ut så på bröllopskortet :D