onsdag 24 mars 2010

Night of the Demon - 1980Vad vi har här är en Bigfoot-film som är så långt ifrån Bigfoot and the Hendersons man kan komma, tro mig. Det är våldsamt utan helsikke och precis som det är våldsamt så är det lika taffligt gjort. Agerandet är totalt under isen och de som är med i filmen måste vara släktingar till de bakom den för de har verkligen inte blivit antagna för sina skådespelartalanger, den saken är säker. Dialogen är inte heller den bästa och de inblandades förmåga att inte klara av den ökar på underhållningsvärdet i början men till sist tröttnar för det blir rätt tråkigt till sist. Så tack och lov för våldet här för annars hade jag stängt av relativt fort.

Storyn är den att ett gäng studenter med deras professor ska ut och söka upp Bigfoot för att bevisa att han finns. Så gänget, där eleverna är äldre än deras professor med minst 10 år, packar ihop och ger sig av för att möta sitt slut i en skog för ni trodde väl inte de skulle komma tillbaka? Egentligen är storyn bara en undanflykt för att visa upp en kille i gammal päls som ska föreställa en Bigfoot, som ärligt talat mer påminner om den gamla WWF wrestlern The Ultimate Warrior än just en Bigfoot. Det och tillfället att visa naket, blod, tarmar och annat allmänt trevligt slafsande.

Mer är det inte egentligen till filmen än dess gore för man tröttnar faktiskt på agerandet och deras totala oförmåga att pricka in sina repliker. Visst är det charmigt till en början men man tröttnar rätt fort för filmen har en tendens att sagga mellan våldsutbrotten även om de förekommer ofta för bodycounten är hög och vi får för det mesta se allt i dagsljus. Men det räckte inte till för jag somnade till lite då och då men ändå så känns det inte som jag missade något vitalt i filmen. Det mesta går att räkna ut rätt snabbt vad som ska hända vilket det gör med. Så har ni suget i er att se kastrering, våldtäkt, tarmslitande, kast med liten sovsäck med person i, 35 åriga kvinnliga scouter som ska se ut som 14 så är detta filmen för er. Våld, bröst och allmänt sedeslöst leverne bjuds det på så egentligen är bara det en fin anledning som någon annan att se filmen även om agerandet suger apröv.

3 kommentarer:

Daydreamer sa...

E sååå sugen på att se denna, det ska ha kommit en tysk dvd utgåva men vet inget om kvalitén på den.

Jocke Andersson sa...

Det jag gillar bäst är alla ursäkter för att slänga in en gorescen lite här och var... :)

"Jodå kamrater, det var här som flickscouterna försvann" eller "Det var här motorcyklisten försvann" och så klipper de till en scen med lite gore.

Om inte det hade varit för alla random flashbacks så hade filmen varit 40 minuter :)

Jag älskar den trots alla fel den har (vilka är många) :)

lizzardking sa...

D.D:
Känner inte till den alls så kan inte hjälpa dig där men den kan inte vara sämre än vhskopian.

Jocke:
Det har du helt rätt i. Så fort det är en återblick så blir det gore hahaha