torsdag 25 mars 2010

JCVD - 2008Van Damme spelar sig själv i denna meta-actionfilm som handlar om hur Van Damme finner sig mitt i ett postrån som han självklart blir anklagad för ligga bakom hemma i Bryssel. Van Damme har åkt dit för att ladda batterierna efter en hård skilsmässa där han förlorat vårdnaden om sin dotter. Just denna händelse är baserat på hans eget liv fast där var det vårdnaden om sin son han förlorade. Och för att strö salt i såren så förlorar han en roll till Seagal som till och med klippt av sin hästsvans. Otur för Van Damme som nu är pank och i behov av pengar snabbt och nu befinner han sig verkligen på bottnen i ett postkontor som han aldrig skulle besökt...

Kanske inte den film man väntar sig om man är sugen på en typisk Van Damme film men däremot ett fint bevis på att karlen kan agera. Det är inget jag tvivlar på för jag gillar honom och hans filmer men de som fortfarande har svårt att ta honom på allvar bör verkligen kolla upp denna. Inte nog med att den visar hur han anstränger sig för att göra det mesta ur sin karriär eller rättare sagt få lite rätning på den och efter ha sett denna så kan man förstå bättre varför han gjorde Universal Soldier: Regeneration. Jag tror fullkomligt på att det var för pengarnas skull fast det kan betyda i sig att detta kanske inte bara var spel utan en sann inblick i hans liv bara det att dikten kom före verkligheten.

Är man ett fan av killen och hans filmer så bör man kolla in den och är man inte det så bör man verkligen göra för det är en underhållande film med en Van Damme som gör sitt livs roll ärligt talat. Ingen karate för de som är rädda för det utan bara en ensam kille med all världens skit hängande över sig som finner sig i en om möjligt värre situation. Helt klart värd att kolla upp!

3 kommentarer:

khenrikm sa...

Det har varit mycket snack om den här. Trots att jag litar fullständigt på dig så ser jag hellre Universal Soldier:regeneration.

Jag såg en sida med påstådda citat från VanDamme, och min favorit är
"Jag gillar luft. Om inte luften hade funnits hade fåglarna trillat ner."
Nu tror jag i och för sig inte att detta är riktiga citat men...

lizzardking sa...

Just därför som du ska se denna då ;D

Jay sa...

Att han kan agera fick vi ju se redan i Until Death