lördag 6 mars 2010

Cass - 2008Ännu ett inlägg i Weekend Video´s "kartläggningsserie" av fotbollshuliganfilmer och denna är, tro det eller ej, baserad på ännu en sann historia. Den här gången är det Cass Pennant´s version som spelas upp och för er som inte är insatt i honom så var han en av de ledande inom West Hams huliganer. Bara det att han var en svart kille adopterad av ett vitt äldre par så motgångarna hade han redan på sig men inte gav han upp för det. Nu ska den här filmen vara baserad på hans egen biografi så det är väl så här det gått till då antar jag.

Själva våldsdelen, för det är ju det som man vill se när man sätter på en film i denna genre, är inget nytt och ställd mot de andra i genren så är den rätt tam. Vad den däremot bjuder på är mer stämning och humanism än de andra filmerna. Vi får även en liten inblick i hur det kan vara att växa upp svart med vita adoptivföräldrar men det visas bara rätt kort däremot koncentreras det mest på huliganbiten, kamratskapet, fängelsevistelserna och vuxenbiten. Inget fel i det då men här blir det mer drama än läktarvåld och fotboll får vi inte ens se på tv´n i filmen.

Flera av ansiktena här känns igen från liknande filmer och det är säkert fler än jag som upptäcker likheterna mellan denna historien och den i Rise Of The Footsoldier då de är väldigt lika på en stor punkt. Överlag en okej film men inget att skrika halsen av sig för. Men gillar ni genren så är den väl värd en titt men vänta er ingen ny The Football Factory bara.

Inga kommentarer: