söndag 14 mars 2010

Cachorro - 2004Äntligen en bögfilm som gör bögarna i filmvärlden rättvisa fanimej! Visst Jeffrey var underhållande men samtidigt rätt fjollig, Cruising gav sin bild av bögvärlden fast den mer hårda sidan av den medan den här ger denna "skrämmande" värld för somliga, ett normalt ansikte. Här får vi möta Pedro, en homosexuell karl som dras till stora håriga karlar, björnar som de kallas eller grizzlys vilket låter häftigare i mina öron. Han har ett lugnt liv som tandläkare och med gott om partners. Så en dag blir det dags för honom att passa sin systers barn då hon ska till Indien på semester men oturen är framme och syrran hamnar i spjället för drogsmuggling och grabben får stanna hos honom. Men grabben har en farmor som nu passar på att ta för sig av killen och utnyttjar allt hon kan hos Pedro för att få som hon vill. Som sagt ett vanligt familjedrama fast med gott om håriga och framför allt skäggiga karlar.

Detta är en fin film som på alla sätt är så otroligt varm och mänsklig att den har ingen like. För när var det sista gången ni såg en film med detta innehållet och egentligen brydde er om karaktärerna? Det gör man hör för de är fullständigt levande och varma och man kan inget annat än tycka om dem. Jag gör det för de känns så äkta.

Här är det inget fjolleri utan vi tas med på bastuklubbar, under broar, fester och även in i sängkammaren och för de som inte klarar av att se två rejäla karlar med skägg och kroppsbehåring ta för sig av varandra i sängen bör inte se denna för det får man här i en inledande scen med erigerad penis, glidmedel och hela fadderullan. Om det är äkta sex eller ej har jag ingen aning om jag bryr mig inte för det är inget skrämmande med det utan det är två personer som har sex, inget annat. Att det sedan är två björnar, det får man ta helt enkelt.

En väldigt varm och fin film som bör ses av alla som är öppensinnade och inte hänger upp sig på sexscener mellan skäggiga karlar för så många skägg som jag såg i denna har jag inte sett på länge! Och om det kan sporra någon så är detta såklart en Spansk film så nu vet ni att det är ett stabilt hantverk med. Rekommenderas varmt, inget snack om saken.

3 kommentarer:

Ninja Dixon sa...

Roligt att du sett Cachorro! Det är märkligt att det inte blivit en större film på landets arthouse-biografer och liknande. Antagligen för att den handlar om bears och inte om... modefjollor ;)

Gillar den skarpt bara. Och de som är sugna på att se den, se till att ni inte råkar få tag i den nedklippta amerikanska versionen som saknar mycket snusk.

khenrikm sa...

Kalla mig galen men jag inbillar mig att homosexuella är som folk är mest. Så jag skulle vilja se en film där det faktum att de är homosexuella är helt utan betydelse. Som t ex i Bring me the head of Alfredo Garcia.
Den här däremot vet jag inte om den passar in på detta kriterium...

Weekend Video sa...

Fred:
Har unrated director´s cut-versionen så här är det med. Mycket bra film som jag haft länge och faktiskt inte blivit klar att se om förrän nu, konstigt nog...

khenrikm:
Det kan bli svårt att finna en sådan film tror jag såvida du inte ser The Wild Bunch. Där är Strother Martin och L.Q Jones ett sådant par, kanske lite mer fjolliga. Förmodligen där ifrån Peckinpah tog konceptet med sig till Alfredo Garcia och ändrade om paret till lite mer hårda bara i deras framtoning.