tisdag 16 mars 2010

The Return of Count Yorga - 1971Greven, hans betjänt och ett gäng hiskeligt odöda biatches är tillbaka. Trots den gode greven och hans trogne deformerade tjänaret dog i förra filmen så är de här igen, förmodligen på allmän begäran för någon förklaring får vi inte men det kvittar för han är ju trots allt en greve. Den här gången tar den rackaren och blir granne med ett barnhem där han snart nog börjar ta för sig av de unga damerna och deras grannar. Även en unge ryker med i bara farten med det är priset att vara föräldralös i den gode grevens närhet.

Robert Quarry är tillbaka såklart och vi ser även Edward Walsh som Brudda än en gång i samma roll. Brudarna är denna gången betydligt risigare men så ska de mer påminna om zombier eller döda än just fagra vampyrdamer. Vissa av dem är så grymt fula att det blir komiskt av det och för de fans av damer med stora hår så får ni verkligen ert här. Det är stora burr och samma går för deras garnityr, det är volym på grejerna.

Stämningen är precis som i den första filmen fin här och vi får ett par riktigt härliga scener med bland annat en scen där de odöda damerna reser sig ur sina gravar och en annan när ett hus stormas under tiden som en väldigt specifik vind blåser. Budgeten är avsevärt högre för den filmen var ju gjord på en avsevärt mindre sådan vilket syntes tydligt i den. Nu märks det på andra hållet då inte bara seten är bättre utan för det är betydligt fler personer båda i bild som i den själva filmen. En annan sak som de gjort här är att de tagit slutet från första och återanvänt en gång till fast med en liten tvist. Själv hade jag inte gjort det utan kommit på något eget så där stupar den lite vilket är synd för det är en skön film och en fullvärdig uppföljare. Fast det kan man skita i för själva upplevelsen är fullt sevärd och filmen bra så gillar man den första så bör man verkligen se denna.

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Tagit slutet från första filmen? Urringningen då alltså? ;D

lizzardking sa...

Hade de bara nöjt sig med det så... ;D