tisdag 2 mars 2010

Ghost World - 2001Jag hatar Scarlett Johansson rejält. Inget snack om saken. Att hon inte har så mycket utrymme i denna är till filmens fördel för maken till monotonare kvinna har jag aldrig varit med om. Hon låter när hon pratar som om hon har käften full av stel gröt. Ful är hon med för den delen. Så därför är jag otroligt glad att Thora Birch har leaden här samt mest tid i bild för utan henne, ingen film. Nu är denna baserad på en serie som jag faktiskt har läst men det var säkert pga att filmen kom ut som jag sprang på den och om minnet mitt stämmer bra så följer denna serien förvånansvärt bra men jag kan ha fel, det har hänt.

Steve Buscemi är alltid skön att se på film och här gör han vad han gör bäst. En tönt men inte vilken tönt som helst utan den sorten man känner igen sig själv i och just så som han framställer Seymour här är skrämmande likt en själv på många vis och sätt. Jag känner igen mig själv fast det gör jag med Ben Afflecks karaktär i Chasing Amy med så det kanske inte säger så mycket om mig det men det är dagens sanning. Jag är väl en tönt då antar jag men det bjuder jag på.

Filmen i sig är en rätt skön historia som växer efter hand som man ser den och slutet fick jag läsa mig till bara för att bekräfta mina misstankar om det. Lite oväntat men bra får jag säga och det gör nog att filmen blir starkare med nästa gång man ser den för jag tror inte den blir sämre av det. Thora Birch är såklart filmens stora behållning och jag erkänner att hon ser väldigt bra ut i ett flertal scener, det kommer man inte i från. Söta tjejer som är naturliga på film är det väldigt ont om i dag så vi får bara hoppas hon inte gör en Christina Ricci och tappar fotfästet helt och blir anorektiker och fan vet allt. Nu blev jag faktiskt sugen på att se mer av henne så tips mottages gärna! Visst ja, Illeana Douglas är ju med i denna också så nu har ni tre anledningar att se filmen.

8 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Vi är alla töntar.

lizzardking sa...

Så sant, så sant.

khenrikm sa...

Jaa.. min lilla Thora. Jag har för mig att hon faktiskt är brittisk, den lilla tösen, vilket jag tyckte var oväntat.
Med tiden har jag insett att jag nog aldrig kommer se om hela filmen, utan jag nöjer mig med att hoppa lite mellan favoritscenerna - som t ex med Illeana Douglas naturligtvis.

lizzardking sa...

Hoppa mellan scenerna! Du fick för fan mig att köpa den och nu kläcker du av dig detta! Jag hade kunnat nöja mig med att se den på youtube då ju hahaha

Mr_v sa...

Pangrulle det här ju! Och visst identifierar man sig med Buscemi, men också med Thora Birchs karaktär. Jag gillar den där "nörd-elitismen" som man får i den här och American Spelandor också för den delen. Smarta, nördiga personer som bara går runt och häpnar över hur krokad omvärlden är.

lizzardking sa...

"Smarta, nördiga personer som bara går runt och häpnar över hur krokad omvärlden är."

Fan, där beskrev du mig på pricken ;D

Plox sa...

Såg The Hole med Brich för inte så jätte länge sedan, helt okej faktiskt. Kanske kan vara något för dig Lizzard?

lizzardking sa...

Tackar för tipset! :D