lördag 20 mars 2010

44 Minutes: The North Hollywood Shoot-Out - 2003Vad vi har här är ännu en "sann historia" som funnit sin väg till den vita duken och till skillnad från en stor del andra filmer så är denna så gott som autentisk. Kanske inte så autentisk så man känner doften av kordit i näsan när man ser den men nästintill. Heat och dess original L.A. Takedown, båda av Michael Mann, S.W.A.T. mfl. har kopierat händelserna i denna film och här får vi äntligen se den händelse som har influerat de filmerna. Vi pratar såklart om bankrånen som förekommer i alla de filmerna och även är med i GTA 4 i en nivå. Jag gillar de scenerna och just den banan i GTA 4 spelade jag flera gånger bara för den var så otroligt cool men nu gäller det denna sanna skildring.

Vad som hände var att två glada lirare bestämt sig för att råna en värdetransport men den kom aldrig så de tog banken istället helt enkelt. Vad som däremot inte var lika lätt för snutarna var att skjuta dem då de inte bara var tungt armerade de var tungt beväpnade med. Precis som i filmerna vi redan nämnt. Rånarna gestaltas här är Oleg Taktarov från 15 Minutes och den kommande Predators och Andrew Bryniarski som spelar Leatherface i senaste The Texas Chainsaw Massacre-filmerna. Stora grabbar med stora vapen är alltid populära hos mig och de gör allt rätt här. Det är massiva skottlossningar med massor av härliga scener med tomhyslor som regnar på asfalt i slow motion och kulhål stora som dassdörrar och även lite scuibs. Lite blod med men inte som man väntat sig då detta är för tv. Så svordomar kan ni glömma med för detta är inte HBO. Som snutarna ser vi Michael Madsen, Ron Livingston som är väldigt malplacerad för mig åtminstone som SWAT och Mario Van Peebles men även den gamle hårdingen Dale Dye. Fler kändisar är där säkert med så håll ögonen öppna.

Nu pratar vi inte om PM-galenskap nu utan mer realistisk våldsskildring så väntar man sig mangel så blir man lite besviken just för man kan ha trott det ska vara mer galet än vad det är. Men när de första tomhylsorna väl faller och tro mig de faller ofta här, så glömmer man det. Det är spännande och man vill se hur det ska sluta för även om man har sina aningar eller till och med är insatt i händelsen så förlorar aldrig filmens sitt grepp om en. Ungefär som när man fastnar med nötterna i julgranen när man ska sno en sådan en mörk natt innan julafton. Väl värd att kollas upp om man gillar feta rån och skottlossningar men även gärna för de vill se rånet som ligger som grund för alla andra bankrån på film.

5 kommentarer:

Daydreamer sa...

Kul att du gillade den, jag gillar den skarpt!

khenrikm sa...

Du pratar naturligtvis om uppdraget "4 Leaf Clover" i GTA? Uppdraget där man, om man dör, måste köra hela vägen från Packies hus IGEN för att komma till banken?

Jag vill inte påstå att jag frivilligt spelade om uppdraget flera gånger, men visst - när man väl klarat av det känns det som ett rätt coolt uppdrag retrospektivt.

Så då fick man lust att se den här då. Heat tänker jag då inte se igen.. ;D

lizzardking sa...

Daydreamer:
Tack för tipset!

khenrikm:
Helt rätt och lite sightseeing är aldrig fel, inte i GTA när det finns storheter som luder att köpa och sedan köra över för att få igen sina hårt förvärvade cash på väg till just banken.

Den banan var helt klart den bästa i spelet fast det kanske säger mer om mig som spelare än dig ;D

Om nu denna lockar så för helsikke L.A. Takedown då med!


mitt verifieringsord blev "comsuc" för övrigt! Fritt att spåna om det ;D

khenrikm sa...

Det behövs inte spånas - "comsuc" talar för sig självt! :D

Själv fick jag nu "fluffia". Så talande!

lizzardking sa...

Kunde varit värre, kunde ha blivit fluffer! Huga!