tisdag 2 mars 2010

[Rec] 2 - 2009Äntligen är den sedd, uppföljaren till den bästa skräckfilmen på hela 2000-talet och en av de bästa skräckisarna överhuvudtaget enligt mig. Denna tar sin start bara sekunderna efter den första filmen slutade och vi får följa en insatsstyrka på väg in i huset tillsammans med en myndighetsperson. Givetvis med denna moderna tid vi lever i så filmas allt då teamet har kameror på sig samt med sig så allt ska dokumenteras som bevis. Soldaterna har kameror precis som teamet har i Aliens bara det att upplösningen på deras kameror här är avsevärt bättre.

Storyn vill jag inte gå in på för jag vill inte förstöra nöjet för er som gillar originalet men jag kan avslöja att det tar sig flera oväntade vändningar och det är säkert inte alla som gillar upplägget som läggs ut. Själv har jag inte bestämt mig ännu vad jag själv tycker men det lutar starkt för eftersom det öppnar upp fler möjligheter samt filmer. Jepp, ni trodde väl inte det hela får sitt slut med denna?

Nu saknar denna det överraskningsmoment som den första hade för man vet ju vad som hänt och det är lite synd för man vill bli lika överraskad igen, åtminstone vill jag det. Men till filmens försvar kan jag säga att denna är, trots den utspelar sig på precis samma ställe som den första filmen, både större, vassare och grymmare. Här öser Balagueró och Plaza på för fullt och accepterar man bara vändningen som filmen tar så har man hur kul som helst. Vi får precis som i originalet, än en gång, många oväntade scener och ett minst lika oväntat slut. Jag kommer faktiskt på mig själv med att uppskatta och gilla filmen mer och mer som jag plitar ner detta.

Tempot i filmen är lika hektiskt i denna och vissa av favoriterna från första filmen återkommer om än i mindre form kan man säga. Vilket är bra för det visar bara att de inte vill upprepa sig än en gång utan vi får nya antagonister som leder till scenarion och nytt våld. Även om jag vet vad som väntar så är det med ett bultande hjärta och bröst som man sitter i soffan och stålsätter sig. Inte bara för att man är rädd för att det ska vara dåligt utanför det är verkligen lika spännande än en gång och det vette fasiken om inte mer! Kameraarbetet är det samma bara det att vi får fler avbrott denna gången och mer panik. Panik fick jag med och mer än en gång skrek jag till när det hände något helt oväntat och något som jag inte alls var beredd på.

En klockren film som är rent ut sagt lysande och en fullt värdig uppföljare till en modern klassiker. Och lyckas man med den bedriften att göra det så är man fanimej en husgud hos mig och det är verkligen Balagueró vilket vi har bekräftat ett flertal gånger tidigare. En mycket bra film som ska inhandlas direkt på Blu-ray så fort den dyker upp för en plats i samlingen är den garanterad, den saken är säker.

8 kommentarer:

Ninja Dixon sa...

God damn din jävel! Vi måste ha sett denna film EXAKT samtidigt! Jaja, vi får väl se om jag orkar skriva nåt på min blogg om den nu... *snyft* ;)

lizzardking sa...

Klart du ska skriva om den ju :D

Jag ser fram emot det inlägget i det snaraste nu!

khenrikm sa...

Oooh - jag var övertygad om att denna skulle vara dålig. Du sprider glädje, Lizzardking!

Ettan var en höjdare utan dess like, vilket bekräftades i och med att min kompis fru HATADE den - ett betyg så gott som något.

Wunderbart det här. Jag ska se om ettan bara för det! :D

lizzardking sa...

Allmän glädjespridare till eder tjänst ;D

mamoulian sa...

Är det samma degos inblandade måste man ju se den!

Mr_v sa...

Pepp, pepp, überpepp!!!

Plox sa...

Verkar lovande! Peppilli pepp!

lizzardking sa...

Mycket peppande här på sistone visst hahaha