söndag 21 mars 2010

Lust For A Vampire - 1971Jahapp, då var samtliga filmer i serien om familjen Karnsteins sedda och även om de endast är tre så kan man räkna dit Captain Cronos - Vampire Hunter för familjen eller en av familjemedlemmarna dyker upp i den rättare sagt. Så jag räknar dit den med och överlag så är det fyra bra och intressanta vampyrfilmer från Hammer och är så långt i från trams som Twilight och sådan fjortisporr som till och med får uttråkade hemmafruar att starta bloggar och bli fuktiga i tra(o)sorna så fort de kommer på tal. Men inte här inte för på Weekend Video körs det Toyota, röks pipa, odlas helskägg, umgås med Östungerska män i skumma hamnkrogar och lyssnas på vinyl samt Gehennah! Och vampyrer är slemmiga britter med Batmanfrisyrer, taskig brytning och onda ögon, inte metrosexuella småpojkar som vaxar kroppen och använder lotion som en annan använder WD40 på gräsklipparen. Om man nu har en sådan vill säga.

I och med detta är den andra filmen i serien som började med The Vampire Lovers och där den fina Ingrid Pitt tog rollen som Marcilla till nya lesbiska vampyrhöjder endast för att stoppas av den alltid eminente Peter Cushing fortsätter det här med danskan Yutte Stensgard som Mircalla som denna gången kommer till en flickskola där det snart blir kabalik i kubik med lesbianism, förbjuden kärlek, uppvaktning från fakulteten och med ett par fina pålningar som grädde på moset. Tyvärr ingen Herr Cushing denna gång för att sätta lite bett i filmen men Ralph Bates gör en fin roll som en slemmig lärare. Och brudar, det får vi med.

Vi får stora hårkreationer, ännu större ögon och framför allt fulla barmar som verka skälva för ingenting vilket för oss som gillar sådant är ett sant nöje att se. Och för oss som vet att uppskatta damer med lite högre årgång får vårat lystmäte här i Barbara Jefford. Så man kan lugnt säga att här är något för alla.

Nu är detta precis som The Vampire Lovers mer inriktat på det lesbiska köret mellan alla damerna och kanske inte på ren vampyrism som man är van vid men när damerna är så sköna som här så skiter man i det för stämningen är fin och slutet bjuder på en trevlig avslutning. Nu går det att se filmerna i precis vilken ordning man vill men för er som är intresserade så finns denna på ett fint dubbbelsläpp med The Vampire Lovers från Optimum på region 2 UK-släpp. Captain Cronos - Vampire Hunter och Twins Of Evil finns även de på fina släpp därifrån men seperata då. Med andra ord, upplagt för en helkväll nu när ljuset börjar hänga kvar lite och det fortfarande blåser om husknutarna.

3 kommentarer:

khenrikm sa...

Fulla barmar ska man inte förakta. Jag har dock fortfarande ont efter att ha visat dina kommentarer för flickorna på jobb. Inte oväntat dyrkar de Twilight och valde att attackera MIG pga dina uttalanden.

Inte med sina fulla barmar då, tyvärr, utan på mer smärtsamma sätt. Nåja.

lizzardking sa...

Weekend Video - vägledning till ett liv i sadomasochism på arbetsplatsen!

Roligt jag kunde förgylla din dag samt hjälpa dig få brudarna på jobbets uppmärksamhet ;D

Mr_v sa...

haha, ren poesi, den recensionen! Finfin rulle också.