måndag 15 juni 2009

The Vampire Lovers - 1970



Den första filmen i Hammers Karnstein-trilogi som innehåller förutom denna, Lust For A Vampire 1971 och Twins Of Evil 1971. Men Karnstein förekommer även i Captain Kronos - Vampire Hunter för de intresserade av ämnet. Men nu till denna.

Ingrid Pitt spelar Carmilla, flata och vampyr som har satt till sitt ärende att infiltrera vartenda hushåll med unga oskulder och förföra dem samt förtära dem. Första familjen är Peter Cushings och det startar det hela. Men snart nog är hon på väg till en ny och ska denna familj komma undan eller ska även den falla offer för hennes grepp?

För att vara Hammer så är denna rätt erotisk och ska visst vara den film som startade hela den lesbiska vampyrgenren. Det är rätt frikostigt med tuttar och Pitt själv visar sina och så gott som en full frontal med. Nu är detta inte så mycket det vanliga vampyrstuket från Hammer som vi vant oss vid utan det är mer kvinnligt och småerotiskt om man kan säga så. Det är mycket fina brudar och urringningar samt en och en annan diktläsning innan det styrs upp igen den sista halvtimmen när det blir vampyrjaktsraffel igen. Då blir det blodigt för hela slanten.

Stämningen är fin och vi får gott om slottsmiljöer och spindelväv samt lutande gravstenar och trevliga miljöer. Vi får till och med en pilsk fransyska på köpet! Cushing är inte med så mycket här och det är lite synd men han är med och det är ju det viktigaste. Ingrid Pitt är den som styr showen här så det är hon som är i centrum och hon är ju bara så trevlig att titta på. Det är trots allt kvinnan som gav bysten ett ansikte!

Överlag en helt okej film med både Ingrid Pitt och Peter Cushing i. Vi får även två rätt sköna halshuggningar och man blir sugen på att se mer om Karnsteins. Aldrig tråkig och det är ju en Hammer så det borgar för kvalité bara det. Men det blir lite puttinuttigt i mitten med allt lesbiskt småfisande och där hade jag hellre haft mer vampyrraffel. Men fullt godkänd film och en given film i samlingen.

3 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Gillar denna men Lust For A Vampire föll mig ännu mer i smaken. Dock var saknaden efter Pitt stor i den (Åh, vilken kvinna!)

Köpte Optimums dubbelutgåva av Vampire Lovers/Lust For A Vampire. Inga extras utöver trailers men sköna rullar.

Har du samma utgåva eller var denna reg 1?

Mr_v sa...

Tycker underhållningsvärdet i Karnsteintriliogin nästan går baklänges jämfört med det normala. Där denna, den första, är tristast (men fortfarande bra, förstås!) å twins of evil roligast.

Weekend Video sa...

Tobbe T:
Jag har både det släppet samt MGM´s region 1 dubbelsläpp med Countess Dracula (Pitt igen, ännu finare här) och denna, The Vampire Lovers. Men Ska se Lust For... i kväll tänkte jag.

Mr_v:
Får hålla med dig där tror jag... Länge sedan jag såg Twins... nu så ska avverka alla tre i ordning tänkte jag :D