fredag 12 juni 2009

Assault On Precinct 13 - 2005



Givetvis är detta en remake på Carpenters klassiska film men denna erbjuder ändå något eget. Vi får här en fetare story samt bakgrund och en högre budget, flera kända ansikten och snö dock inga skägg men väl en helikopter. Minnet av denna var bättre än själva filmen var får jag erkänna för den blev rätt seg faktiskt. Inte pga actionen utan för den känns för utdragen och hade, för att använda ett flitigt använt uttryck här, gott kunnat varit minst en kvart kortare. Storyn är det samma fast de har twistat till det lite mer här och i stället för gangbangers får vi poliser som antagonisterna.

Laurence Fishburne, Ethan Hawke, Brian Dennehy, Gabriel Byrne, Drea De Matteo, Maria Bello, Joh Leguizamo och Titus Welliver är med och sprider lite glans. Mina favoriter här är Brian Dennehy och Gabriel Byrne då de aldrig svikit mig. Men. Vad filmen behöver och saknar är rapp och hård dialog som i den första filmen och spännande karaktärer som Napoleon Wilson och Leigh. Det är lite det som drar ner denna för det känns som alla är på samma våglängd och ingen direkt sticker ut. Leguizamo gör men han är mest påfrestande bara.

Actionscenerna är rejäla och det smäller friskt i DTS-spåret vilket är alltid ett plus men ljudet inverkar inte på filmen i sig. Tyvärr så är den alldeles för lång och det blir utdraget som sagt. En kortare version hade verkligen varit att föredra här, speciellt när man har originalfilmen färsk i huvudet med då känns denna verkligen svagare. Men en helt okej actionfilm med lite thriller-inslag men inget som direkt kommer att komma upp i samma klass som sin föregångare.

4 kommentarer:

khenrikm sa...

Inga skägg you say? Bah! Ungdomarna idag vet inte hur man gör film! Fnys!

Weekend Video sa...

Men där är en helikopter men det är inte riktigt samma sak... fast Dennehy har en polismustasch iofs men... näe. Skägg ska det vara!

Daydreamer sa...

Jag tycker att detta är en lyckad remake, fast originalet är ju starkare på många sätt.

Weekend Video sa...

Grabben gillade den skarpt så vill han se originalet med hahaha