torsdag 18 juni 2009

Wild Country - 2005



Fyra ungdomar blir utskjutsade till den vilda heden av sin lokala prälle. Där möts de upp av en annan kille. De tältar, knullar, dricker öl och de dör. Något stort och ludet gömmer sig i buskarna och var gömmer man sig på det Skotska höglandet?

Inte världens originellaste story, förvånansvärt ointressanta karaktärer som man fullkomlig skiter men ett härligt stamp i slafset. Jag blev förvånad åtminstone över dess höga kvalité. Monstret som påminner mig om något jag sett förr men inte kan komma på vad det är har även en känsla av monstret i den sköna Cemetary Gates över sig. Nu skiter inte detta lika mycket och inte i bild heller utan det nöjer sig med att äta sig ur kor inifrån och äta ansikten.

Blod samt tarmar får vi men vi får även en halv film nästan som utpselar sig på natten och man ser inte så värst mycket då men det ökar förväntningarna lite för resten är i fullt dagsljus. Men ett ytterligare klagomål är utelämnandet av textning. Skotsk slang är säkert skitkul och rolig att lära sig, om man är skotte vill säga. Är man som i mitt fall skåning och knappt kan lyssna på Claes Elfsborg utan text-tv textning för att förstå så är detta verkligen illa. Nu är det säkerligen ingen oscarsvinnande diaog i denna och man kan utreda det mesta på egen hand men det underlättar att förstå.

Överlag en okej monsterfilm som uppenbarligen inte var en monsterfilm utan en varulvsfilm! Varulvarna här är gjorda av samma lirare som gjorde varulvarna i Dog Soldiers. Ingen cgi med andra ord utan i slutcenen. Så istället för monster-raffel så är detta ett varulvs-raffel! Hur som helst, en okej film som har bra effekter men totalt ointressanta karaktärer men en oväntad twist som räddade den för mig. Finns billigt på play för de som är intresserade men vänta er ingen Dog Soldiers bara för det får ni inte.

Inga kommentarer: