måndag 29 juni 2009

Dragon Wars - 2007Oavsett vad folk tycker så är detta en oerhört utskälld film som är mycket bättre än sitt rykte och jag gillar den och tycker den är skitkul. Damn right! Visst är där lite logiska luckor som får en att klia sig i skallen och undra vad fan hände här och då syftar jag på scenen med gruvan till exempel en annan är den hur de kommer dit där de är i slutet. Men det visade sig att den version på knappa 90 minuter som släppts är egentligen nerkortad från dess ursprungliga 110 minuter. Anledningen till dess kortning är för att filmen skulle flyta bättre efter kritik från en testvisning, uppenbarligen märkte dem inte att de tog bort en del av handlingen då.

Storyn är baserad på en gammal koreansk legend och den innehåller givetvis gamla gubbar med vitt långt skägg som skuttar på vatten, drakar och annat trevligt. Jag har inget problem med det alls för drakar på film är grymt underrepresenterade i min mening. Men vissa gillar tydligen robotar som blir till bilar eller dildos som räddar mänskligheten bättre än en hederlig drake och då är väl denna fin som måltavla för dess kritik antar jag. Själv tycker jag att Transformers suger död yakpung mer än denna gör för denna är åtminstone underhållande. Medan Transformers knappt duger som suppositor en regnig dag när man är trött på livet.

Nu är inte denna filmen perfekt utan den har sina blemor den med och rätt ointressanta karaktärer men där är bra skådisar med som Robert Forster och Elizabeth Pena, mums! Men höjdpunkten är givetvis slaget om Los Angeles. Det är fantastiskt underhållande och jävligt bra gjort. Den bästa scenen är på toppen på skyskrapan när attackhelikoptrarna beskjuter ormen och paret står och håller om varandra samtidigt som tomhylsorna faller över dem som ett stilla sommarregn. Effekterna är som sagt jäkligt bra här och bara det borde räcka för ett inköp av filmen för stora explosioner, drakar och massvis med tomhyslor i närbild borde ju bara det garantera en plats i var mans samling!

11 kommentarer:

Fred sa...

Los Angeles-scenerna är fantastiska! Jag gillar den här filmen skarpt - och folk blir nästan arga för att man vågar tycka om den.

lizzardking sa...

Man borde inte bli förvånad egentligen över folks smaker men likt förbannat så blir man det. Det hade varit skoj med en director´s cut på denna så man kunnat få se den i sin ursprungliga form och jag är övertygad om att filmens luckor hade täppts till då. Men det är en jäkligt skön film med fantastiska effekter, inte minst slaget i L.A. :D

Fred sa...

Jag har funderat på att beställa den koreanska utgåvan, som är är den längre... så det kanske blir investering snart :)

Plox sa...

Ja efter din recension så blir det helt klart ett inköp av den här filmen. Har länge sneglat på den - men nu är det dags! Verkar helfestlig :)

cozzi sa...

Fantastiskt underhållande film. Dom kunde ha tonat ner fantasy-mumbo-jumbot lite men scenerna i nutida L.A. är ju suveränt välgjorda.

Känns som om folk tar såna här underhållande "skräpfilmer" på alldeles för stort allvar eller så har dom ingen humor eller barnasinne kvar.

Va**an, attackhelikoptrar mot eldsprutande drakar går alltid hem i det här hushållet.

lizzardking sa...

Fred:
Du får återkomma när du köpt den!

Plox:
Köp den från Play, engelska utgåvan har 5.1-ljud, svenska har bara 2.0. Billig på play med.

cozzi:
Misstänkte väl denna skulle locka fram dig ;D

Fred sa...

Jag kollade runt lite och det verkar som om det är samma version i Korea som resten av världen :(

Men skit samma. Jag beställde den fläskiga specialutgåvan från Korea ändå. 19 dollar är den nere inu :)

lizzardking sa...

Härligt :D

Fred sa...

Sinnesjukt lyxig utgåva!

Nu kan jag hiva Nobles skitrelease riktigt långt :)

lizzardking sa...

Du får ordna bilder på den för nu blev jag väldigt nyfiken :D
Har själv reg 2 UK-släppet annars.

Fred sa...

Jag ska ta lite bilder så får du se :)