måndag 1 juni 2009

Devil Times Five - 1974



Devil Times Five som heter har samma titel som postern på sin DVD-print med, förmodligen en alternativtitel för att rida på The Last House On The Left antar jag. Men det är två skilda filmer. Denna handlar om hur ett gäng glada människor åker upp i bergen för att fira lite, jobba desto mer och ha allmänt kul men räknar inte med att de kommer att få oväntat besök. Mycket oväntat! I närheten kraschar en bil med 5 gravt störda barn och det ser först ut som att de är de enda överlevande och de bjuder in sig själva till de snart inte så glada lirarna med fullt önskvärt resultat.

Nu är detta en långsam film och det är inte mycket händer den första timmen men den som ger sig till tåls får snart sin belöning då detta är en elak jävel till film. Stämningen är grymt sadistisk och sjuk och den sjuka barnvisan som spelas om hela tiden i bakgrunden gör sitt med till för att öka vansinnet man ser. Det är inte direkt blodigt i bild utan kommer mer efteråt och det är inte grafiskt som man hade kunnat velat ha det men det funkar fint för vi får ändå alla grymheter i bild. Så ger man man sig bara fan på att uthärda den första sega timmen så bjuds man på 20 minuter i slutet som lyfter upp filmen rejält så det är allt värt väntan.

Men för att bjuda på lite så vad sägs om en Christina Lindberg-lookalike som hålls ner i ett badkar samtidigt som två fnittrande småtjejer häller ner levande pirayor till henne? Men det får räcka med det smakprovet för något kul förtjänar ni om ni nu tar er igenom den första timmen.

Inga kommentarer: