måndag 22 juni 2009

12 Rounds - 2009Renny Harlin är en hjälte, inget snack om saken och denna gången går han mot halsen i actionsekvenser och bra är det med!
John Cena (The Marine) spelar en snut som får spela ett farligt spel i 12 ronder mot Aidan Gillen (The Wire) på gatorna, hotell, hissschakt, spårvagnar ja, precis över allt det kan tänkas. Cena får röven full här rätt ut sagt och det är bara att hänga med för Harlin vet precis hur han ska hålla ens intresse vid liv.

Man kan säga det är en blandning av Saw, Die Hard 3 och Speed. Med andra ord ett spel med hög fart i sig och inga dödpunkter. Vi får här många sköna bilkrascher och explosioner och givetvis referenser till Finland som sig bör från Harlin. Precis som i The Marine så är WWE inblandade i denna och det kanske inte är så värst våldsamt som man hade velat och det förekommer svordomar till skillnad från just The Marine och denna är även lite mer blodig än den var. Av denna, The Marine och The Condemned, då alla tre är filmer av just WWE så är denna bäst faktiskt men det beror nog på Harlins stabila verk än Cenas agerande. Visst är han bättre här än i The Marine och inte lika stel men hans agerande är bara precis över Arnolds annars. Men så är han ju egentligen bara en wrestler så det är förklarligt.

Vill ni se en skön och bra actionfilm som är raka motsatsen till The Nest så är detta ett bra val. Fans av The Marine, Die Hard, Speed och liknande filmer lär gilla denna tror jag och själv är jag fullt nöjd med den och är riktigt glad över att Harlin fortsätter att leverera högklassiga filmer!

2 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Harlin är underskattad. Basta! :)

lizzardking sa...

Absolut! :D