onsdag 3 juni 2009

The Rage - 1997The Rage är en jäkligt bra actionthriller med überhunken Lamas, Roy Sheider, Gary Busey, Robert Carradine i en liten roll och den snygga donnan Kristen Cloke som också var med i den fina Black Christmas-remake. Hubba-hubba! Givetvis bjuds vi på action och galenskap här i drivor så detta känns konstigt att den inte är en PM-film.

Lamas och Cloke spelar två FBI-profilerare som jagar Gary Buseys seriemördare som tillsammans med sina muntra män och sin lika galna flickvän, våldtar och mördar allt de kommer över. Profilerarnas utredning hejdas av deras överordnande (Sheider) som har ett gammalt horn i sidan till favorithunken och den enda hjälp de har är från den lokala sheriffen.

Detta är fullt tryck från början till slut och vi får många och långa skottlossningar samt en grym biljakt med en lastbil och personbil på ett berg. Resultatet av den jakten är inte dålig, tro mig. Lamas är i högform här och visar mer känslor än tidigare, han är för bra helt enkelt. Men detta är nog hans bästa film både i hans agerande som kvalitetsmässigt. Säkert regisserat av Sidney J. Furie som gjort tre stycken av Iron Eagle-filmerna, varav jag bara sett två och det räckte, Direct Action och Detention med Dolphan, säkerligen inga höjdare dem heller men denna är jäkligt bra! Så våga er på att se denna åtminstone.

Detta är ett perfekt tillfälle att ta om man vill bekanta sig med hunken Lamas för detta är en seriös och bra film. Det är blodigt, rätt grym stämning i den och det förekommer rätt råa scener. Till exempel en när Busey får Cloke i en van, den är inte vidare nice faktiskt. Så gör er själva en tjänst och släpp in Lamas i era liv. Det kan bara bli bättre!

8 kommentarer:

cozzi sa...

Vaffan, jag trodde det var Kurtzmans "The Rage" med Erin Brown du recenserat...(Såg om den igår, fortfarande skitkul.)

Men den här är ju ännu bättre :)

Stabil actionfilm av bästa märke med som du påpekar bra agerande och sköna karaktärer.

Ang. Furies övriga filmer kan jag rekommendera "Iron Eagle 3" med Sonny Chiba och Rachel Mclish. Dolphrullarna går också ner en regnig söndag, särskilt "Direct Action" är rätt soft.

lizzardking sa...

Det gäller att läsa årtalet ;D

Iron Eagle-filmerna har jag inte sett sedan de kom men det är nog inget som håller i dag för mig men tack för tipset :D

Tobias Thuresson sa...

Lyssna på Cozzi nu ;-) Detention och Direct Action sitter som prästen i korgossen.

lizzardking sa...

Detention var för jävla hemsk ju hahaha Till och med värre än Direct Contact faktiskt. Dolph senare filmer närmar jag mig med stor försiktighet hädanefter.

Plox sa...

Fan - du langar ju upp den ena härliga actiondängan efter den andra. Hur många filmer klämmer du på en dag egentligen? =P

lizzardking sa...

Det varierar allt efter humör och smak men det som ses av värde läser du om här ;D

Daydreamer sa...

Detta är nog en av Lorenzo Lamas mer påkostade rullar, bättre manus och starkare skådespelarensamble än det brukar vara i hans filmer.
Det är genomgående bra stunts och väl genomförda actionscener i denna film. Och Gary Busey är helt suverän!

Rekommenderas!!

lizzardking sa...

Absolut! Bara på dem :D