onsdag 24 juni 2009

The Burrowers - 2008


J.T. Penny, mannen som gav oss den förfärliga Mimic 3 har gjort denna skräck-western med monster. Men detta är endast filmversionen för denna har gjorts tidigare av honom med fast i tv-serie. Och där var Clancy Brown, William Mapother och Sean Patrick Thomas med, precis som i filmen. Handlingen är samma i båda fast tv-versionen är i 7 delar men jag har ingen aning om hur lång den varit. Filmen är på 90 minuter, det vet jag i alla fall.

Handlingen är som den att ett räddningsgäng rider ut med militären för att hämta hem kidnappade flickor från indianer. Men det visar sig vara underjordiska monster och inte indianer som tagit dem och de är alla i skede att bli lunch under jorden. Men det vet inte vårat tappra gäng så de ger sig ut. Men gruppen särar på sig när militärens grymheter mot indianerna kommer fram och de ger sig själva i väg. Och snart nog så blir de färre och färre med.

Tempot är långsamt men inte tråkigt och det är precis som om det är en protest mot dagens filmskapande där allt tempo ska vara i 700. Miljöerna är fina och jag gillar det blir raffel inne i en granskog för granskogar är underrepresenterade i film nu för tiden. Indianbudgeten verkar ha varit relativt hög för det är säkert med 10 stycken i filmen och ingen av dem pratar engelska så det ökar dess äkthet i filmen. Minns med förfärelse de gamla Winnetou-filmerna där alla indianer spelades av tyskar!

Skådisarna är okej får jag säga men Don Hutchinsons befäl stör mig med sin fjollig och överlägsenhet men det är säkert så som officerarna var på den tiden så man får säga han gjorde bra i från sig här med tanke på han störde mig. Men killen ska vara med i Russell Mulcahy´s nya Give Ém Hell Malone med Thomas Jane så det blir att hålla kolla på den ser det ut som. Clancy Brown är med som det stod tidigare. Han har skägg. Det är bra.

Nu är jag traditionell av mig och gillar inte tanken på skräck i samband med westerns, det går ihop lika bra som vatten och olja, det funkar inte bara. Antonia Bird´s Ravenous lyckades få till det iofs och Dead Birds kommer jag faktiskt inte ihåg så värst bra. Men den är säkert i samma kaliber som denna. Det duger för stunden men inget som man minns direkt om ett tag.

Inga kommentarer: