fredag 12 juni 2009

The Sherlock Holmes CollectionEtt litet tips för alla oss fans av Peter Cushing fast denna gången i rollen som Sherlock Holmes. Iofs ingen ny roll då han gjorde redan den i The Hound Of The Baskervilles 1959 av Terence Fisher. Och givetvis är den historien med här med då det är en Sherlock Holmes-historia fast inte den gamla versionen då.

Detta är BBC´s tv-serie med Cushing som Holmes och Nigel Stock som dr. Watson från 1968. Och var en av de första serier att bli sända i färg, inte illa bara det! Och här får vi fem historier som är följande:

The Sign of Four

The Blue Carbuncle

A Study In Scarlet

Boscombe Valley

Hound of Baskervilles

Samtliga episoder är på 49 minuter utom Hound Of Baskervilles som är på 2 * 49 minuter. Och det är faktiskr en hel del pjäskänsla över vissa avsnitt och dte är till 95% inspelat i studio, utomhusscener förekommer men det är oftast i korta scener eller i en studio som ska föreställa utomhus, typ som i Baskervilles. Men vi får faktiskt scener där de är utomhus live. Bilden kanske inte är hundra precis då dessa printar inte direkt vårdats med ömhet har jag förstått och läst. Antalet avsnitt var ursprungligen fler men de har förstörts eller kastats och dessa var de enda som sparats. Men anledningen till man ser dessa är givetvis Peter Cushing, åtminstone är det så för min del. Nigel Stock funkar fint som Watson och han och Cushing är ett riktigt bra par och fullkomligt kalas i sina roller.

Så om lusten efter Cushing är för stor och man inte sett dessa så är det ett köp som rekommenderas varmt. Och gillar man Sherlock Holmes med så är detta ett givet köp och jag tycker att Cushing är, som väntat, den bästa Holmes också. Ni lär märka det när och om ni ser dem. Bra grejor!

Inga kommentarer: