tisdag 23 juni 2009

The Lazarus Project - 2008Postern visar The Heaven Project men den korrekta titeln är The Lazarus Project, så ni vet det. Nu till vädret.

Ben är inne på sin sista dag som villkorligt frigiven när han får sparken pga sitt förflutna. Frugan vill bli mäklare så pengar behövs så när hans bror plötsligt dyker, nyligen frigiven han med, med ett erbjudande hoppar han på. Snart är tre personer döda och han själv dömd till döden via injiicering. Men han har på något vis fått en andra chans i livet och har hamnat på en liten ort där han blir gårdskarl och med ett enda krav på sig. Du kan inte lämna stället för då dör du och ingen får en tredje chans i himlen. Men Ben har problem med att släppa tankarna om sin familj och snart börjar det rycka i kroppen igen.

Paul Walker som mest framstod som ett ansikte för att sälja japanska legobilar med symaskinsmotorer via The Fast and The Furious övertygade mig med hjälp av den bra Running Scared, bry er inte om Tarantino-stämplen på omslaget på det svenska släppet för den pajasen har inget med filmen att göra. Och här fortsätter han visa att han är mer än reklam för bilar och ett vackert ansikte. Storyn är bra bra här med flera oväntade vändningar men slutresultatet dras ner av det tillrättalagda slutet, som jag fann för sött och opassande. Vilket är synd för filmen drar en till sig och man mer eller mindre bara måste se vidare för att få reda på vad som egentligen händer.

Det är långa tagningar och inga snabba klipp här så hela ADHD-generationen som är vana vid MTV-klippningar lär somna i denna. Klippen här dröjer sig kvar och det ges tid för att förklara så man hinner uppfatta allt som sker och det är en rätt bra stämning i den faktiskt. Det är ett fint foto med och just i en scen ser man en väldigt fin soluppgång bakom ett par träd och den scenen fastnade hos mig. Inte som så att soluppgånge är i fokus utan att den är mer i bakgrunden men man kan inte låta bli att se den för den är riktigt fin.

Lugnt tempo, flera vändningar och en intressant idé som tyvärr faller på ett dumt slut men helt klart värd att se. Om inget annat för det är en originell story.

Inga kommentarer: