torsdag 18 juni 2009

The Stray - 2000



The Stray är ytterligare en PM-titel men denna gången en thriller med Michael Madsen, Angie Everhart och Frank Zagarino. Inget nytt alls under solen här och man vet precis vad som ska hända och det gör det med. Men ändå är det något med den som håller ens intresse vid liv och trots det är enligt standardmallen 13b så är det förvånansvärt okej.

Madsen är polis och tillsammans med Angie. Hon är tät och driver en restaurang. En kväll kör hon på en hemlös och tar hem honom och låter honom bo där mot Madsens bättre vetande och råd. Snart nog är karusellen i gång och vem är egentligen vem?

Som ni ser, inget nytt. Men den har en viss charm över sig och det är bra actionscener dock ingen exploderande tankbil, typiskt nog. Iofs är de inget nytt heller och inget som når vanlig PM-tok standard men det funkar och höjer intresset när det sker. Madsen har skägg, alltid ett plus och han verkar förvånansvärt intresserad här i filmen, till skillnad från andra han gjort. Angie är en vacker kvinna fanimej och det är bara synd hon behåller lasarna på. Men hon kan både gå och fälla repliker samtidigt och det är bara synd hon inte får mer intressanta roller för hon hade säkert klarat av dem fint.

Men en helt okej thriller som löper relativt smärtfritt och är ett bra sätt att döda en tråkig eftermiddag. Springer ni på den billigt och gillar PM så är det inget dumt köp alls.

Inga kommentarer: