onsdag 24 juni 2009

Legend Of The Bog - 2009



Det finns skräp och det finns skräp och detta är verkligen skräp. Piss. Kass. Värdelös. Bry er inte om att omslaget flashar med Vinnie Jones occh hans fagra nuna, han är inte leaden här. Det är någon pajas som överanstränger sig att för att vara duktig. Irland har säkert producerat många bra filmer men detta är verkligen ingen av dem. Storyn är baserad på gamla irländska myter så jag gör mitt bästa för attt förklara.

En bog är typ en myr och på Irland åtminstone förr i tiden så kastade dem ner folk i dem i alla olika syften, mest för tortyr, straff eller helt enkelt bara för att jävlas. Och nu har en sådan som legar där i 2000 år kommit fram och besatt något lokal förmåga så nu ska han upp och härja och skrika efter vatten. Vinnie Jones är jägaren som jagar honom och sex andra idioter kastas in i mixen för att öka spänningen eller något i den stilen. Ni fattar galoppen.

Om detta ska vara en skräckfilm som den lanseras som så kan inte regissören ha sett många sådana då för det enda som är skräck här är tiden man lägger på att se skiten. Och just för Tobbe T. så kan jag avslöja att Vinnie Jones har gröna gummistövlar i början, bara så att du vet. Däremot är filmen ofrivilligt komisk och vissa scener är säkert inkastade för att lätta upp den gastkramande stämningen som regissören tror han fått till. De är när den glade bog-mannen springer runt och möter två cocker spaniels och kommer på att han helt enkelt inte har några skor. Och i all kreativitet som 2000 år i en bog gör helt enkelt gör om brackorna just till skor. Andra roliga scenen är när han igen, jepp, han står för allt det roliga i denna filmen, blir uppvaktad av ett gäng ungdomar i en bil som visar röven för honom och sprätter på honom med bilen. Och det var det bästa i filmen.

Den lilla gore som finns är mest cgi och lite squibs fast de märker man knappt. Lite blod rinner där med så gorehounds beware! Så spara er tid och se På Spåret i stället, det vinner ni i längden på. Björn Hellbergs överkamning allena slår denna soppa lätt.

2 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Nog för att Vinnie är en lattjo kis, men stövelgrejen gäller bara fruntimmer :-) Tänkte köpa denna ett tag, men tack för att du härmed sparat mig en slant.

Weekend Video sa...

Det var så lite så ;D