söndag 7 juni 2009

From Beyond The Grave - 1973



Ytterligare en episodare från studion som droppade blod, Amicus. Den här gången är våran värd den underbare Peter Cushing. Han presenterar för oss 4 bloddrypande historier som involverar de mest obetydande saker som får den största betydelse för de som inte gör rätt för sig.

The Gatecrasher - David Warner (som senast figuerade här som Wallanders far i de BBC-prodcerade Wallanderfilmerna) köper på sig en spegel som passar fint i hans lägenhet. Men speglen har sin historia och den kommer fram när en seans hålls framför den.

An Act Of Kindness - En kontorsråtta som får livet förpestat av frugan gör en märkvärdig vänskap med en veteran (Donald Pleasence) på gatan och dennes dotter. Och för att visa att han med har medaljer så ordnar han en egen av våran värd som är med i alla avsnitt själv. Men den har sitt pris och man bör inte alltid önska för vad man vill ha, risken är att man får det.

The Elemental - En man på väg hem med tåget för plötsligt veta att han har en elemental på axlen som drar näring från honom. Givetvis avfärdar han det som struntprat men damen som sagt det ger sig inte och ger honom sitt nummer. Snart nog så stryps frugan och vem ringer man då? Ja, inte Ghostbusters i alla fall...

The Door - En ung man köper en dörr av värden våran och placerar den hemma i huset. Men snart nog så visar det sig att huset plötsligt har byggts ut. Allt pga en ny dörr och ett helt nytt blått rum.

Som vanligt när det gäller episodare så är det ojämnt och mina favorit här var The Door, inget direkt fel på de andra alls men den var bäst. Nu rår den inte på The Cloak, det lär nog inget från Amicus göra. Men överlag en helt okej film med en skön Cushing i en riktig mysroll. Gillar man Brittisk skräck så bör man slå ett öga på denna för jag tror inte ni blir besvikna.

Inga kommentarer: