onsdag 17 juni 2009

From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money - 1999



Ännu ett intrång i den utskällda DTV-genren och vilken hit detta är alltså. Scott Spiegel, mannen från flera Sam Raimis filmer antingen som skrivare eller skådis, har regisserat här och vilken skön stil mannen har. Här får vi underhållande kameravinklar som jag tycker är mer underhållande än Argentos, vilka jag har svårt att uppfatta i vilket fall som helst, och ett satans ös!

Handlingen är som så, ett gäng lirare ska råna en bank och på vägen dit så hamnar ledaren för gruppen på Titty Twister och blir där såklart biten. Snart och snabbt som fan är han vampyr och börjar ta över gruppen en i taget lagom till själva rånet. Så när larmet går och federalesen omringat stället så är så gott som alla omvandlade till blodsugare. Endast en kommer undan men finner sig omhändertagen av lagen väster om Peco. Och snart är det dags för showdown in little Tijuana, och utan donkey show!

Detta är inget annat är ren skär underhållning med gasen i botten och vilken gas det är! Robert Patrick som verkar ha skitroligt, Bo Hopkins är med och styr upp, Duane Whitaker, denna cooling är även han med och James Parks, son till Michael Parks (snuten som skjuts i början på den första filmen), är med som sonen till sheriffen som dör i början på första filmen, klurigt gjort av mig va? Danny Trejo är med även han och Raymond Cruz har hunden på steroider och för alla fans av Bruce Campbell får sitt här för han är givetvis med han med. Tillsammans med finingen Tiffany-Amber Thiessen ( måste blitt gammal för hatade henne förr!) dör de tillsammans i en film på tv. Och det var väl de av värde antar jag.

Vi får här en grym bodycount tillsammans med en jäkligt rolig shoot-out när vampyrerna lämnar banken och ger sig på snuten. Blodigt värre och jäkligt roligt är det. Vi får även en liten hyllning till The Wild Bunchs sista vandring med när de överlevande bestämmer sig för att rensa upp och alla håller sin arsenal som Ben Johnson i den filmen, extra poäng bara det! Vad som mer ger poäng är den sköna dialogen som verkar mest bestå av porrfilmssnack och knulla. Och givetvis när Buck söker upp C.W. och för höra hela hans historia, det är en skön monolog där som inte bör missas.

En underskattad film som nog fan är den bästa i hela serien och givetvis så rekommenderas den varmt! Gå och se!

2 kommentarer:

Jockeman Skräck- och kultfilmsbloggen sa...

Det här är ju en riktig klassiker helt i min smak. Schyyst blogg förresten:)

Weekend Video sa...

Roligt du gillar den :D

Tack för du läser!