måndag 1 juni 2009

The Kiss Of The Vampire - 1963Ett ungt par finner sig strandsatta på ett öde hotell efter att de runnit slut på bensin i deras fordon. Snart får de inbjudan till det intill liggande slottet och där bekantar de sig med herrskapet som bor där. Snart nog blir de inbjudna på bal och väl på plats så försvinner kvinnan och mannen vaknar upp ensam med beskedet att han kom dit ensam och inte har någon fru. Inte ens på hotellet får mannen något gensvar förutom en man som tror på honom. En professor som jagar vampyrer.

Regisserad av Don Sharp som gjorde Rasputin: The Mad Monk med Chrsitopher Lee och det är ett fint resultat som vi bjuds på här. Fint men tråkigt. Det står nästintill still och hade det inte varit för den fina början så hade detta inte varit direkt något att hänga i granen. Visst är stämningen fin men det hjälper inte direkt. Storyn är för lik den i The Brides Of Dracula och till och med en viss scen är tagen där i från, vilken vet ni om ni har sett båda filmerna. Det är för mycket karaktärutveckling och sådant här och för lite vampyr-raffel för min smak. Det är inte dåligt utan bara tråkigt och segt.

Inga direkt kända ansikten men Clifford Evans som spelar professor Zimmer är helt okej som vampyrjägare. Han har en skön auktoritär utstrålning och det hjälper att hålla upp intresset för filmen. Visst det är Hammer och det är fint gjort och det är fina miljöer och kulisser men det hjälper inte om det är tråkigt som här. Inte den sämsta jag sett från Hammer men definitivt inte den bästa heller, långt i från.

Inga kommentarer: