måndag 1 juni 2009

Galaxy Of Terror - 1981Ytterligare en Alien-ripoff från Roger Corman så det behövs väl inte sägas så mycket mer om det. Men ett gäng landar på en okänd planet för att utforska något och leta efter en tidigare expedition och där dör de en efter en.

Det är lågbudget som sig bör och det är målade kartonger med lampor i olika färger som ska föreställa instrumentpaneler och liknande. En del gummimonster får vi och det är väl det bästa i filmen. Dem samt våldtäkten som utförs av en larv. Fast det bästa med den är att man får se bruden naken och inskord i något kladdigt vaselinliknande skit. Skådisarna är Sid Haig, Robert Englund, Edward Albert som ska föreställa hjälten här ser mer ut som en billig Tom Selleck-kopia, Ray Walston kan inte varit stolt över sin medverkan i denna men han är död nu så det kvittar nog, samma med Grace Zabriskie, som är med i Bill Paxtons Big Love, talar nog inte högt om denna heller kan jag tänka.

För detta var nog det sämsta skit jag sett på länge faktiskt och till och med Creepoziods är bättre. Visst effekterna är okej när det gäller goret men själva storyn var för far out för mig då jag inte är någon större sci-fi-fantast. Förväntningarna var väl där med tanke på hur underhållande som Mutant/Forbidden World är men de sänktes snabbt. Denna kommer att förpassa ner till den låda den låg i igen och kommer aldrig mer att spelas hos mig, den saken är säker!

4 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Smaken är som baken - Jag älskar Galaxy of terror :). Spelade in den från Filmnet när det begav sig och har säkert sett den 10 ggr sen dess :)

lizzardking sa...

Det lär aldrig hända hos mig det hahaha
Jag kunde inte se någonting av värde i denna soppa faktiskt men som du skrev, smaken är som baken :D

mamoulian sa...

Omslaget kommer iallafall högt i listan på "nakna-tjejer-som-är-fastkedjade-mot-klipporna-och-alldeles-strax-ska-ätas-upp-av-ett-muterat-insektshumonoid-monster-filmomslag"... ;-D

lizzardking sa...

Ja, det lovar absolut mer än vad det håller, den saken är säker ;D