fredag 19 juni 2009

Beer League - 2006



King Frat är en klassiker av rang och det finns fortfarande ingen komedi som kommer upp i den filmens galenskap och geni. Men Beer League gör ett bra försök. Artie Lang är nog en amerikansk företeelse för jag har ingen direkt aning om vem karlen är men han är kul här. Och som vanligt när det gäller amerikanska filmer och just komedier så rör det sig om sportsfilmer och det är precis vad det handlar om här.

Artie spelar Artie och han och hans suparpolare spelar softball och inte ens det gör dem bra. Så när de får spö av ligans bästa lag och deras slemmiga ledare så blir det givetvis duell om vilket lag som ska vara i ligan och vilket som ska lämna den.

Inget nytt alls här och vi har sett det allt för många gånger för. Nu är det ingen ny Major League och det förösker den inte ens vara, tack och lov, utan den är mer en stygg liten komedi med betoning på stygg. Det är den om något. Den är rasistisk, sexistisk och homofobisk och det är skitroligt för man kan inte ta det på allvar alls. Jag gillar det faktiskt för det är lite av en fräsch fläkt i alla dess tillrätta lagda komdei som vi drunknar i nu för tiden. Vi slipper korkade collegekillar, nakna utbytesstudenter och korkade lärare istället får vi feta medelåldersgubbar, gamla sletna horor och sköna gamlingar och alla super, knarkar och knullar.

Vad som sticker ut är Anthony DeSando som den överkroppsvaxade slemhögen och motståndaren med herpes, han är för jävla slemmig och skitrolig att kolla på. Lyssna med. Annars satte porrskådisen Keisha sig hos mig med sin roll av Michelle "Pitchin Machine", härliga rattar och en fin fart på pingisbollarna. Kom igen, ni visste det skulle vara med! Gamle Ralph "wax on, wax off" Macchio är även han med på ett hörn och han ser lika ung ut än.

Annars en skön komedi med härligt svineri som både roar och roar ännu mer. Kanske inget för moralnissar och vi andra som inte har problem med detta har skitkul. Kul film!

2 kommentarer:

Jay sa...

Minns den som helt ok och kul att Karate Kid är med

Weekend Video sa...

Ja, det var inte i går man såg honom.