torsdag 4 juni 2009

Spacehunter: Adventures In The Forbidden Zone - 1983Nu i dessa 3D-tider kan det vara lagom att rekommendera denna gamla bortglömda goding tycker jag. I sedvanlig ordning med en sådan titel så är detta en sci-fi-rulle men den är skön trots det faktiskt. Peter Strauss, världens mest underskattade skådis spelar Wolff, två f, som landar på en planet för att rädda tre brudar och inkassera en belöning. Vad han inte vet är att planeten styrs av Overdog, en tidigare människa nu mer maskin, skönt överspelad av Michael Ironside. Till sin hjälp får han Molly Ringwald och Ernie Hudson, kunde varit värre. Kunde varit en barbröstad Chuck Norris! Tillsammans slåss de mot gummimonster, elaka barn och andra missanpassade individer som vill stoppa dem på vägen i till fästningen och dess alla faror.

Nu ska denna visst vara i 3D men på dvd´n så är det bara lite i början och slutet som är i det format så det har nog mest varit på bio i USA som det varit helt fungerande. Men allt från kulisserna till kläder till fordon till vapen är jäkligt bra gjort här och det är passande miljöer de har hittat. Just Strauss och Hudsons bilar är skitroliga att kolla på och det måste verkligen ha varit kul att bräna runt i dem under inspelningen. Annars är det en fin hjärndöd underhållning som man bara ska stänga av hjärnan och njuta av. Ibland är det skönt att göra så.

Har denna själv på region 1 dvd men undrar om den inte är OOP nu faktiskt men har ni tur kanske ni springer på den vid rätt tillfälle och passa i såfall på att klippa den då! Ni kommer inte att ångra er. Fin underhållning som denna går alltid hem hos mig.

Inga kommentarer: