onsdag 10 juni 2009

Drop Dead Gorgeous - 1999



Mockumentärer är något som jag själv finner skitroliga. Filmer som Christopher Guests filmer Best In Show, A Mighty Wind, Waiting For Guffman och For Your Consideration, vilken inte höll förväntningarna må jag säga, och denna. Så länge de håller sin kurs hela vägen och inte snöar in på ett visst ämne så är de hur kul som helst. Vad som skiljer just Guests filmer från denna är förutom att han alltid har samma aktörer samt att han gärna fyller upp dem med all sköns udda personligheter med de mest udda sexuella vanor/intressen/ upplevelser. Men här handlar det om en skönhetstävling och ja, det är udda sexuella karaktärer här med.

Liten håla, skönhetstävling och Kirstie Ally´s dotter, Denise Richards, ska ställa upp. Ally är arrangören och den drivande kraften. Hon utser domarna, en affärsinnnehavare med en härlig bror som är efterbliven och med på allt överallt, en kvinnlig medarbetare till hennes man som inte ens vågar öppna munnen och en person med en konstig inställning till unga flickor samt en videokamera, och hoppas på det bästa. Brittany Murphy är en av de tävlande med en bror som gillar att klä ut sig till kvinnliga artister, Kristen Dunst bor i en trailer med sin mor, Ellin Barkin, när hon inte steppar så sminkar hon lik på bårhuset samt steppar. Hon är värsta konkurrenten. Hennes mors polare som är lika glad för att supa som knulla allt som rör sig bor i en trailer 2 trailers ner spelas av Allison Janney. Och denna tävling får vi följa via ett kamerateam som filmar allt gällandes tävlingen och allt ser bra ut tills att de medtävlande börjar dö en efter en på de mest udda vis!

Detta är en härlig film som tar udden av hela USA och deras fascination för skönhetstävlingar precis som Best In Show krossar alla hundtävlingar. Inte nog med den visar hur folk egentligen är den visar även vad vissa är villiga att göra. Kirstie Ally gillar jag som fan och hon ser alltid bra ut vare sig hon är tjock för stunden eller ej. Finns inte många som är lika bra på dräpa kommentarer som hon är eller fälla vassa sådana själv. Och här är hon verkligen i toppform som den galna mamman. Richards tycker jag bara är plastig och jag fattar inte vad Charlie Sheen såg i henne. Kirsten Dunst är okej, Murphy är som alltid bra och har sitt härliga spel som hon är rätt ensam om faktiskt, hon gillar jag skarpt! Ellen Barkin och Allison Janney är perfekta ihop och de är nog de som har det roligast i filmen. De skiter i allt och bara kör på. Den gamle bocken Adam West är med på ett hörn han med för de som gillar honom, själv gör jag inte det.

Så om man gillar genren så är detta en skön film att slå ihjäl tid ihop med, bra skådisar och sköna "olyckor" och härlig humor. Lite vändningar får också så sett till så ni är vakna så ni inte missar nåt. Mycket nöje!

6 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Adam West är störtskön ju! Glidar-Batman.

Weekend Video sa...

Ett typ gubbe i grå pyjamas är inget som har lockat mig så han får du allt behålla ;D

Mr_v sa...

Såg den här mer eller mindre av en slump för några år sedan, och blev mycket positivt överraskad. riktigt skarp satir på sina ställen!

Weekend Video sa...

Se där!
Nu kom han fram med ;D

Du har så rätt så, härlig satir som borde ses av fler tycker jag.

Tobias Thuresson sa...

Hellre Adam West än Christian Bale iallafall. ;-)

(Ja, jag är seriös)

Har länge velat se denna, men aldrig fått tummen ur. Fingrat på den många gånger i hyrbutikerna men i slutändan har det ändå alltid blivit Seagal eller Lundgren som följt med hem i kassen.

Weekend Video sa...

Ja, vill du se Kirstie Ally som någons bitch på kåken så ska du se denna, inget snack om saken :D