söndag 21 juni 2009

Big Stan - 2007Som vanligt när det gäller Schneider och hans filmer så är det fullt med fysisk humor och pubertal humor vilket jag gillar. Denna gången har han inte bara regisserat han spelar även huvudrollen som Stan som blir dömd till 3 år på kåken för lurendrejeri. Rädd för analvåldtäkt så skaffar han sig en mästare som ska lära honom kampsport på 6 månader för att på så viss undvika hot mot rektum. Men i brist på bra mästare så springer han på en i en gränd och denna mästare är verkligen en lågbudgetsmästare. Mästaren som vill kallas för The Master (David Carradine) har inte tid att lära honom The five fingers of death så det blir bara ett. Snart nog är Stan redo för da big house och väl på gården så gör han sitt för att rädda sitt eget rektum.

Som ni säkert förstått vid det här laget så är det fokus på analsex, analvåldtäkter, homosexualitet, våld mot rektum och framför allt prat om rektum samt prat om våld mot rektum. Med andra ord en jäkla massa rövprat. Men jag gillar det och skäms inte det minsta! Det är pubertalt som sagt och tramsigt men jäkligt underhållande för det går inte att se en fängelsefilm i dag där det inte förekommer just detta och denna bara driver med det och för att se ännu mer positivt i det så slipper vi Adam Sandler helt med.

Schneider är som vanligt fast lite hårdare denna gången än sitt vanliga tramsiga jag men sköter sig fint. Carradine är jäkligt underhållande här som den kedjerökande mästaren som har de mest nikotingula fingrar jag sett. Han är riktigt skön här faktiskt samt han driver med sig själv och hans roll i Kung Fu. Kevin Cage som är lite av en doldis är bra här och det är bara synd man inte ser mer av honom i större roller, jag gillar honom. M. Emmet Walsh (som jag trodde var död!) är skön han med fast det är en för hemsk tupé han får dras med här men scenen när han har sex, jepp, det får man se, med den gamla tanten är festlig. Likadant när han raggar upp henne. Dan Haggery från PM´s Big Jake är festlig här som gaybiker som förbereder Scneider på kåklivet på en gaybar. Jepp, det är mycket med homosexualitet här fast inget negativt.

Så nu vet ni vad som gäller här, det är fängelse-raffel, en jäkla massa rövprat, salsa-dansande och en handling som verkar vara snodd av The Longest Yard med konstigt nog. En kul stund är det verkligen och det är ju därför man tittar på den. Det är trots allt en Rob Schneider-film och det räcker fint för mig.

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Inte ska du skämmas för att du gillar prat om våld mot rektum. Det här är en sån film som folk blir arga om man kommer hem från videobutiken med. Vet inte varför dock, det är sånt här som är kul!

lizzardking sa...

Tack för det, då är jag inte ensam om att gilla sånt här då :D