lördag 13 juni 2009

Clerks II - 2006



Clerks 2 är ett komiskt mästerverk, inget annat! Jag skrattar precis lika mycket var gång jag ser denna och dialogen är lika mycket skuld till huvudvärken jag får pga det som de roliga scener som vi bjuds på här. Allt från inter-species erotica till Jays nakendanser till alla konflikter gällandes LOTR vs Star Wars till Ben Afflecks närvaro, mannen är guld!, till den magnifika avslutningen med Kinky Kelly och Sexy Beast sänker mig totalt varje gång. Jag skrattar så jag får huvuvdvärk och en sådan varm känsla i magen av värme och glädje av denna filmen så det inte är sant. Vad som är synd är att detta mycket möjligen är den sista filmen med Jay och Silent Bob, kanske inte gör mig så mycket just det men det kanske är bäst att historien om Clerks slutar här, på topp. För att dra ut på det i all oändlighet kan inte bli bra. Så det är lite vemodigt när creditsen rullar men man kan alltid se om filmerna och som jag gjort, se dem back to back för maximal effekt.

Samma killar från Clerks är tillbaka här, även damen med mjölkpaketen är tillbaka i samma träningsställ och allt! Kevin Smiths mamma för de som inte vet det obetydliga faktat. Hans egen fru är hon som spelar Dantes blivande fru i filmen. Brian O´Halloran spelar Dante bättre än tidigare och Jeff Anderson är bättre denna gången som Randal, han har mer flyt i replikerna och de låter bättre och vassare med. Jason Mewes och Kevin Smith är sina vanliga jag även om Mewes själv har blivit betydligt bättre i sitt agerande med. Men den som överraskar mig mest är Rosario Dawson, jag har aldrig gillat henne tidigare men här får hon till och med mig attt bli kär i henne varje gång jag ser filmen. Hon är riktigt bra här, verkligen. Trevor Fehrman gör en underbar Elias, killen som får mest skit i hela filmen av alla, kolla bara in bilden som får en fin "I eat cock" text under sig, stor humor det. Inte nog med att han tror på trostroll, han är djupt kristen och gillar Transformers med. Med andra ord så är han dömd på förhand. Men vilken karaktär han gör här. Underbart att se.

Som ni ser, bara superlativ för hela slanten och de är befogade med här. Det är verkligen så bra som jag vill skriva upp det till och trots alla gånger jag sett denna så är den lika bra och rolig. Det är bara Waiting som kan motsvara det i en annan komedi. Kanske Eurotrip med iofs men Clerks 2 är bäst fanimej. Ingen annan komedi får mig att må lika bra som denna filmen och den gjorde sitt för att befästa Kevin Smith som en av mina favoritregissör och detta är givetvis ytterligare en av mina absoluta favoritfilmer någonsin. Någon dag måste jag bara komma ihåg att skriva ner vilka de är. Har ni inte sett den så har ni verkligen att se fram emot, den saken är säker. Och snabbmat kommer aldrig att smaka det samma efter denna, tro mig!

Köp den! Se den! Älska den som mig! Lysande film!

2 kommentarer:

Jay sa...

Lätt Smiths bästa film :D

Andra gången jag såg den fick mig att inse vad manlig vänskap verkligen är och att åsnor är trevliga djur

Weekend Video sa...

Åsnor kan verkligen förgylla ens vardag, det är Sexy Beast ett vandrande bevis på ;D