måndag 8 juni 2009

Hostage - 2005



Säga vad man vill om Bruce Willis, själv gillar jag en stor del av hans filmer och det är inget att skämmas över. Die Hard kanske inte är några favoriter med The Last Boy Scout är. Denna köptes via discflopp och i sann svensk anda så var den i fel format. Så den köptes om via play i rätt format för lika billig peng. Annars är det inte lönt att se tycker jag. Filmen i sig var faktiskt över förväntan får jag säga.

Willis spelar en gisslanförhandlare som "förlorar" en familj och drar sig tillbaka till en annan stad och ett annat jobb inom polisen. Snart nog är han i gång igen när tre lowlifes kidnappar en familj för att komma över deras nya bil. Men snart nog är Willis egen familj inblandad och gisslan dem med då det är något större i bakgrunden som inte får komma ut. Så är allt i Willis händer om hur han ska lösa detta samt vilken familj som ska offras för en ska klara sig.

Willis börjar ju bra med helskägg, ovanligt stabilt och stiligt sådant, för att sedan vara slätrakad precis överallt på hjässan och nyllet. Han sköter sig fint även om han inte drar sig för att släppa fram känslorna i denna kanske lite för mycket. Det känns lite tillgjort, åtminstone för att vara honom. Men till skillnad från The Colour Of Night så slipper vi se paketet på honom. Andra ansikten från förr är Kevin Pollak som är medvetslös i 80% av filmen, Ben Foster som spelar Mars i filmen är verkligen en störig jävel för han går under huden på en med sin karaktär här. Så det är toppbetyg på honom. Han har varit med i The Punisher 2004 och X-Men: The Last Stand tidigare. Bra skådis för hans roll här minns man. Jonathan Tucker minns nog de flesta som mesen från Marcus Nispels utmärkta The Texas Chainsaw Massacre 2003 och den mindre bra The Ruins. Annars är det väl mest Willis som står för stjärnglansen här. Visst ja, den alltid sevärde Johnny Messner är med på ett hörn med och det är alltid kul!

Vad som sticker ut här är våldet, det är rätt grovt och sadistiskt samt det är en rätt mörk stämning över filmen. Squibsen är fina och det är gott fina huvudskott i slutet. Florent Emilio Siri, ytterligare en galen fransman har regisserat bra här. Han har visst gjort en film till under titeln I Fiendens Närhet som ska kollas upp nu. Men annars en bra thriller med gott om action och pang-pang som faktiskt överraskade med sin råa stämning och våld. Helt klart sevärd!

3 kommentarer:

khenrikm sa...

Hmm. Varför skulle någon raka av ett stiligt skägg? Tack vare dig så har skäggfaktorn tillkommit i betygsskalan (innan var det bara bröst och helikoptrar som behövdes, men nu är det stiliga skägg också). Och Willis är faktiskt helt ok, som du sade.

Plox sa...

En av få Willis rullar jag ännu inte sett, men grovt våld + Willis låter ju lovande...

Btw: Die Hard filmerna är ju hårdare än hårdast =P

Weekend Video sa...

Khenkrim:
Lycka är ett varmt skägg som dem säger så förstår inte det heller faktiskt :D Roligt dock att jag fått dig att inse storheten i ett sådant ;D

Plox:
Grabben min tycker det, jag håller inte med riktigt ;D
Men hoppas du gillar denna :D