söndag 21 juni 2009

Under Siege - 1992Detta är en av Seagals bästa filmer, både underhållnings som kvalitémässigt. Budgeten är hög och det snålas på inget här. Rolllistan är späckad av kändisar som Gary Busey, Tommy Lee Jones, Colm Meaney, Erika Eleniak - hjälp! vart tog min karriär vägen?, Nick Mancuso, Damian Chapa, Bernie Casey, Raymond Cruz, Dale Dyer och George Bush!

Action som väntat och det är såklart med fina råa scener som man vant sig vid i Seagals filmer, bland annat den fina bandsågsscenen och när han snittar killen på insidan av låret, det ser verkligen ut att göra ont det! Andrew Davis som kom att göra den sura The Fugitive efter denna gjorde även den fina slashern The Final Terror samt The Guardian med Kevin Costner som var helt okej bara det att stolpskottet Ashton Kutcher var med i den. Han är för jävla hemsk den satanen!

Seagal som är utan hästsvans här verkar ha skitroligt i filmen och det får man även säga om Lee och Busey som är ett fint par här. Eleniak är väl ingen vidare skådis fast hon har ju en fin andra entré i filmen, alltid något för annars är hon mest bara ögongodis här. Men det är inte så mycket att säga än att den är given i var samling åtminstone om man gillar action. Denna följdes av uppföljaren där Seagal är på ett tåg och även om den inte är lika bra som denna så är den fullt godkänd och värd en titt.

Gott om våld, fin action och bra skådisar räddar vilken kväll som helst om man väljer att se denna krutdurk till film där det verkligen inte sparas på krutet. En härlig och jävligt bra film med andra ord!

Rekommenderas varmt!

5 kommentarer:

cozzi sa...

Klockren fetaction med en Seagal på höjden av sin karriär. Härligt våldsam, skön humor och Erika Eleniak :D

J sa...

Visst är den bra men jag trycker att den är lite för snäll för att vara en Seagal

lizzardking sa...

Cozzi:
Helt rätt fast jag är inte lika betagen i henne som dig ;D

J:
Jag tycker den är råare än många av de på senare år men alla tycker vi olika.

Daydreamer sa...

Onekeligen en film från tiden då Seagal var på höjden av sin karriär. Riktigt fin action med ett otal fina skådisar Gary Busey, Tommy Lee Jones med flera.

Är det bara jag som tycker att den avslutande kysen mellan Segal och Eleniak känns en aning märklig?

lizzardking sa...

Den känns väldigt malplacerad och spontan från Seagals sida faktiskt och nu när jag såg den så reagerade jag just på det hahaha