söndag 28 juni 2009

Dexter : The First Season - 2006



Dexter har väl ingen missat vad den serien handlar om men vi kan ta det för säkerhets skull. Förmodligen någon i Malmö som är totalt ovetandes om serien.

Dexter är en seriemördare som passande nog jobbar som kriminaltekniker. Nu är han ingen Dahmer eller Bundy utan en lite "normalare" seriemördare som endast mördar skyldiga personer typ andra mördare och brottslingar typ pedofiler, pyromaner och annat löst folk. Själva serien är baserad på en bok av författaren Jeff Lindsay, Darkly Dreaming Dexter. Säsong två och tre är gjorda nu och de är inte baserade på de andra böckerna visst. Främst är säsong två inte baserad på bok nummer 2, Dearly Devoted Dexter.

Säsong två har precis släppts så jag tyckte det var dags att uppdatera minnet av serien speciellt med tanke på att säsong två ska landa strax på mitt hallgolv. Allt är fint filmat och det är verkligen snygga miljöer vi får här. Givetvis är det gott om blod och kapade kroppsdelar och vi får gott slafs, allt för publiken. Michael C. Hall som de flesta känner igen från Six Feet Under är perfekt här i rollen som den känslomässigt döda Dexter och detta är så långt i från hans roll i den serien vilken jag själv finner överreklamerad och för pretansiös för sitt eget bästa. För oss som följde OZ, fängelseserien, så är här tre av de medverkande därifrån med här, vilka får ni själva luska ut.

Jag gillar serien inte bara för att den är som den är utan för den är välspelad och har en bra dialog och fina vändningar samt skönt spel av Hall. Spana bara in när han ska återgällda oralsex i soffan. Kul scen, minst sagt. Passione! Men det är en grej som är smolket i bägaren och det är karaktären Doaks som spelas av Eric King. Han är för gympumpad och så extremt macho så det blir gay av det hela. Visst, han passar in för det behövs en motpol till Dexter men han bara stör mig för det mesta. Men den bästa av alla i serien är James Remar som Dexters fosterfar. Han är så klockren här så man myser bara så fort han kommer i bild.

Har ni inte sett denna serien så är det verkligen något att kolla upp för det är den verkligen värd. Både för seriens skull och eran egen. För läser ni här så har ni ju bra smak och då passar nog denna serien er fint då. Mycket nöje!

Rekommenderas varmt!

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Ovetandes? I Malmö? Här bor de lärde. Det borde heta "Fråga Malmö" istället för Lund. Och hör sen.

Weekend Video sa...

Trodde du bodde i Trelleborg!
Kanske dags att tänka på vad man skriver i fortsättningen då visst ;D