lördag 6 juni 2009

Nynne - 2005



Nynne är en Dansk film, baserad på både en bok som en tv-serie och kretsar runt en danska i 30+ åldern och hennes förvirrade och underhållande liv. Man kan säga det är en dansk version av Bridget Jones Dagbok, bara det att denna är bättre och man släpper Rene Zellweger, hon är för hemsk fanimej!

Nynne super och knullar runt samt fönstershoppar med sin blinda granne och bästa vän. Vi får följa henne runt i alla turerna som involverar allt från dildoblommor till dildogranar till blindbowling. Och det är inte så mycket mer till det. Vi följer henne på hennes äventyr i hennes vardag med ex, efterhängsna beundrare samt konflikter med grannar som pinsamheter i alla dess olika format.

Detta är en snabb, lätt och roligt film. Kanske inget som kommer att gå till historien men den lyckas med att få en att skratta och på bra humör. Mille Dinesen som spelar Nynne i filmen gjorde henne även i serien sen. Filmen var hennes första roll och bolaget ville ha ett känt ansikte men regissören stod på sig så hon fick rollen och sköter den fint. Jag tycker hon är rätt härligt sliten och porrig på ett skönt sätt. Ingen pågakropp här inte utan det är en kvinna som en kvinna ska se ut. Inget direkt märkvärdigt utseende men det är något med henne som man faller för.

Men en underhållande film som sagt som spöar Bridget Jones och är långt ifrån lika tramsig utan känns mer realistisk och jordnära. Jag gillar den och vill man ha sig ett gott skratt så är denna väl värd att leta upp och se!

Inga kommentarer: