måndag 22 juni 2009

The Marine - 2006Efter att ha tillbringat tid med John Cena i 12 Rounds av geniet Renny Harlin så kändes det rätt att återse The Marine som jag nu inser att jag sågade lite för hårt i bloggen om just 12 Rounds. Så nu får den sin upprättelse här.

John Cena är en marinsoldat som blir avskedad för ordervägran i Irak och nu arbetar som ordningsvakt vilket han också blir sparkad från. Så dagen efter tar han frugan och åker på en tur. Men oturen är framme i turen så frugan blir kidnappad av ett gäng diamanttjyvar ledda av en Robert Patrick i högform och han själv lämnas för att dö. Men han poppar upp som gubben i lådan och snart är jakten på gång.

Detta är hjärndött och endast gjort för att underhålla vilket den lyckas med riktigt fint. Inledningsscenerna i Irak med en Cena i full kombatstuk röjer fint samt han påminner om Arnold i hans glansdagar. Likheterna med Commando är verkligen där med. Spana bara in när han brassar loss med bössan och skriker för fullt, Arnold direkt! Robert Patrick som är en kanon skådis, har riktigt skoj här och tar skurkrollen till nya höjder och han är stjärnan i filmen och har de bästa replikerna samt de vassaste med. Men!

Han får hårt motstånd faktiskt av Anthony Ray Parker som Morgan, en totalt bindgalen kille som gillar explosioner och har filmens bästa scen när han berättar om en traumatisk lägerupplevelse han hade med Johnny Whiplash och kandisocker. Och hur han tog emot något av honom som han inte borde ha gjort under tiden som melodin från Den Sista Färden spelas på banjo.

Actionscenerna är högklassiga här och explosionerna är ENORMA! Slutet är verkligen explosivt med detta känns som en PM-film med enorm budget, det går inte att komma i från. Tyvärr är det PG-13 rating på filmen och över actionscenerna för det är inget direkt blod eller svordomar i filmen. Men det funkar fint trots det men det som stör är det att klippen är så snabba att man måste vara vaken för att hänga med här. WWE är som sagt med i denna med och det kanske förklarar ratingen lite då och de vill såklart sälja denna till sina yngre fans. Men jag tror denna hade blivit fetare med en grövre rating och mer våld i bild. Den kvinnliga fägringen står Kelly Carlson för här och missa inte bara vinken till Robert Patrick och T2 i biljakten, den är skön den.

En härligt hjärndöd action-våffla som levererar fint och snabbt går det med och den växer för varje gång med så det är bara att kolla upp!

3 kommentarer:

cozzi sa...

Gillar dom där WWE-filmerna. Enkel genreunderhållning för amerikanska adhd-12åringar. Man får ta det för vad det är helt enkelt.

Och Robert Patrick har verkligen lekstuga i den här.

...mycket analt på bloggen just nu, känns lite olustigt... ;)

J sa...

Den är jävligt bra

lizzardking sa...

cozzi:
Analt är det nya svart ;D