onsdag 3 juni 2009

Grizzly Rage - 2007Ytterligare en film i RHI´s Maneater Series, den här gången med en Grizzly. Handlingen är banal men effektiv. 3 gympumpade idioter vars vokabulär består endast av Dude och Bro, tillsammans med deras våp till tjejkompis bestämmer sig för att åka bil. Snart nog tycker de att det är dags att åka off-road med bilen vilket de gör. Vad de också gör är bränna över en grizzlyunge med jeepen samt smälla kylaren på bilen. Nu är de utan bil, vilse i okänd skog utan täckning på mobilen samt en styck ilsken mamma björn i röven som vill ha payback.

Den bästa skådisen i filmen är givetvis björnen för det är en äkta nalle vi får och ingen sådan som man kastar skit på på Skansen när ingen ser utan en björn med lite krut i sig. I de mer närgående scenerna är det en stackars underbetald statist som fått klä på sig en gammal en dammig björndräkt och får utsätta sig för de mest våghalsiga grejor. Tyvärr får man säga i de dödande scenerna så täcks bilden av cgi-kletat blod men man ser det rör på sig bakom så där är inget direkt slafs i filmen. Vi pratar inte om Grizzly här. Men det är en skön stämning och det är härligt att se de jävla idioterna bita i gräset. Efter att ha lyssnat på deras snack så är man beredd på att skänka pengar till någon Grizzly-förening bara för att fira var död i filmen. Tur är så är de inte så många så man hinner aldrig bli fattig.

En kul liten film som funkar fint för stunden och just Grizzly-filmer är vi inte direkt bortskämda med så se denna om ni vill se en sådan. Men vill man se slafs så rekommenderas William Girdlers fina Grizzly istället och gillar man den så kan kolla upp denna med. Om inget annat för att bli fattig framför tv´n en stund, det går ju ändå till en bra sak!

5 kommentarer:

Daydreamer sa...

Vilken läckeraffisch/framsida!!

Ska införskaffas pronto. :)

Fred sa...

Filmen kommer jag nog aldrig att se, men affischen var väldigt snygg :)

Du har väl sett... jag har glömt bort titeln nu! I alla fall, man åker till en annan planet och den är bebodd av arga grizzlybjörnar?

lizzardking sa...

Daydreamer:
Postern är från den japanska DVD´n, den amerikanska är helt annorlunda givetvis :D

Fred:
Du menar Savage Planet? jo, den har jag men den är rätt unken den. Fast kanske man borde se om den?

khenrikm sa...

Ha ha! Räck upp en hand den som inte har kastat lite skit på en björn på Skansen nån gång! Guld!

lizzardking sa...

You bad man hahaha