lördag 6 mars 2010

Beneath Loch Ness - 2001
Nessie-filmer är oftast alltid underhållande på något obskyrt vis men denna är inte ens dum nog att vara underhållande. Storyn är den vanliga att ett team är ute för att undersöka Loch Ness och givetvis finner de något stort och framför allt argt. Snart nog så stiger dödssiffran från 0 och spänningen är fortfarande lika med just 0. När det är jänkare, som i detta fallet, som ska vistas på skottarnas ägor så blir det oftast gruff i filmer och så även här men det stannar mest vid hotfull stämning på krogen och under alkoholens inverkan. Så för att öka på spänningen mer så får vi även en arrogant och tuff kustbevakningsman som sätter käppar i hjulet för vårat Nessie-team. Men inget av det hjälper och vi fortsätter lida i våran ensamhet i soffan.

Vad som är mest intressant med filmen är det att Robert Foxworth från Skägg Vi Minns har en duschscen men står inte med i rollistan. Misstänker jag att den vise mannen förstod vart detta barkade så han tog duschen, pengarna och stack? Det hade jag gjort. Andra kända ansikten är Patrick Bergin, vilken inte gjort något intressant sedan Highway To Hell. Här spelar han en far som ska dräpa Nessie för sin sons död så han sminkar sig som Braveheart och ger sig ut med en harpun för att göra just det och det var det bästa med filmen för det är så korkat att det inte är sant.

Effekterna är cgi, taskig sådan till råga på allt och verkligen under all kritik får jag säga. Jo, ett stycke latex får vi men det är i en sådan liten mängd att hade jag lagt pengar på denna filmen så hade jag krävt igen dem. Tack och lov så är Lysa Apostle med i filmen och visar sina bröst i en blöt t-shirt. Det var den enda behållningen för mig här, det och Bergins krigsmålning. Visst är Apostle söt och har en fin kropp men agera kan hon knappt fast med rattar som dem så kommer man säkert långt någonstans. De tog garanterat henne till detta fiasko.

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Vänta bara - det är en tidsfråga innan CGI-skägg finns i var mans film.

Jag förutspår även att vanliga icke-silikonbröst kommer göras med CGI när behov finns.

Kom ihåg var ni läste det först!

lizzardking sa...

Eller varför inte i var mans hem!